ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση ενδιαφέροντος και ευαισθησίας προχώρησε το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, αφού στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης των μαθητών η παιδαγωγός κα Λητώ Τσακίρη τους ευαισθητοποίησε να διαθέσουν ένα συμβολικό ποσό με τη μορφή δωροεπιταγής στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

που έχει δημιουργήσει στους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας-Περάματος & Κορίνθου.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό και καθετοποιημένο δίκτυο με πέντε σπίτια αλληλεγγύης που ενισχύουν καθημερινά πάνω από 1000 οικογένειες με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, κρεβάτια για τους άστεγους, ψυχολογική υποστήριξη και άλλες υπηρεσίες. Ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η διατήρηση των δομών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που σας έχουμε υποστηρικτές στην ανθρωπιστική μας προσπάθεια. Η στήριξη όλων μας και ιδιαίτερα των ανθρώπων της Ομογένειας δίνει πνοή αισιοδοξίας, σε όσους υποφέρουν, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για μία ευγενική πράξη ευαισθησίας και ανθρωπισμού από τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Λάρισας. Σας ευχαριστούμε.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ