«ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ» Ο ΙΚΑΟΥΝΙΕΚΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, κυρίως στο γαλλικό τύπο, που κάνουν λόγο για επιστροφή του νεαρού μεσοεπιθετικού Γ. Ικάουνιεκς στη Μετς, καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί την παραμονή του στην ΑΕΛ.

«Μία αυτός, δεκατρείς εμείς…» ήταν η αντίδραση του υπεύθυνου τύπου της ΑΕΛ σε εκπομπή του στο ραδιόφωνο της ομάδας, την ώρα που παραμένουν τα ερωτήματα αν ο παίκτης ήρθε τελικά με μεταγραφή (συνιδιοκτησία 65% ΑΕΛ-35% η Μετς) όπως ανακοινώθηκε ή με δανεισμό.

Αίσθηση μα και ποικίλα σχόλια προκάλεσε πρόσφατο δημοσίευμα της αθλητικής Sport24 σύμφωνα με το οποίο ο παίκτης είναι δανεικός (δημοσιεύεται σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο), την ώρα που η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε τα εξής:

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του διεθνή Λετονού επιθετικού μέσου, Γιάνις Ικάουνιεκς, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Ικάουνιεκς είναι γεννημένος στις 16/02/1995, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει ήδη 14 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική Ανδρών της χώρας του, έχοντας προηγουμένως αγωνισθεί και σε όλα τα ηλικιακά εθνικά συγκροτήματα.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Λιεπάγιας Μέταλουργκς, για να ακολουθήσει άμεσα η μεταπήδησή του στην FK Λιεπάγια, απ’ όπου μεταγράφηκε στην γαλλική Μετς, στις εκδηλώσεις της οποίας συμμετείχε έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται στην ΠΑΕ ΑΕΛ με ποσοστό συνιδιοκτησίας 65% – καθώς η γαλλική ομάδα διατηρεί το υπόλοιπο 35% των δικαιωμάτων του – και συνολικό buy out 1.000.000€, ποσό ίσο μ’ εκείνο με το οποίο τον είχε αποκτήσει η Μετς το καλοκαίρι του 2014!”

Με λίγα λόγια ή που η ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της πολλά ευρώ από την αποχώρηση του Λετονού, οπότε δικαίως και το «μία αυτός δεκατρείς εμείς» του Γ. Καλογιάννη, ή φάγαμε παραμύθι όταν μιλούσαν για απόκτηση με συνιδιοκτησία και όχι για δανεισμό. δεν μπορεί κάποια απάντηση θα υπάρξει!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ