ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Θα συμμετάσχει και η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου

Ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης, ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης μας, ηλικίας 86 ετών, ξεκίνησε πριν τέσσερις δεκαετίες τη διοργάνωση του Χορωδιακού Φεστιβάλ Λάρισας, το οποίο έμελλε να γίνει θεσμός και να προσφέρει ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές και συγκινήσεις στο φιλόμουσο κοινό της Λάρισας.

Φέτος, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης διοργανώνει το 24ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, και ώρα 8:30΄ το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη συμμετοχή τριών Χορωδιών της περιοχής μας και άλλης μίας από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, εκτός από τη διοργανώτρια Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν: α) η Χορωδία της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, η οποία μόλις τον προηγούμενο μήνα εντυπωσίασε το φιλόμουσο κοινό της Μυκόνου με μία καταπληκτική συναυλία που είχε ως τίτλο «Η Μουσική ανά τους αιώνες», β) ο Μουσικός Σύλλογος Τυρνάβου, μία Χορωδία με μεγάλη ιστορία και «βαρύ» όνομα στον Καλλιτεχνικό χώρο και γ) η μικτή Χορωδία Rodina, από την αδελφοποιημένη -με τη Λάρισα- πόλη Stara Zagora της Βουλγαρίας.

Ο νεωτερισμός, σε σχέση με το παρελθόν, έγκειται στο ότι το Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνεται την Άνοιξη, αντί για το Φθινόπωρο, όπως συνέβαινε μέχρι και το 23ο Χορωδιακό Φεστιβάλ. Με αυτή την κίνησή του ο Μουσικός Σύλλογος Λαρίσης θέλει συμβολικά να δηλώσει την διάθεση τόσο του Δ.Σ. όσο και των μελών του, για μια νέα επαναπροσέγγιση του θεσμού του Φεστιβάλ, αλλά και τη λαχτάρα της πόλης μας για μία δημιουργική, πολιτιστική και μουσική άνοιξη!

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Μουσικό Σύλλογο Λαρίσης και τον Δήμο Λαρισαίων. Οι τέσσερις Χορωδίες, οι οποίες συμμετέχουν στο 24ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας, υπόσχονται να προσφέρουν μία μοναδική, μουσική πανδαισία στο φιλόμουσο κοινό της περιοχής!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ