Η ΔΕΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ!!!

Την “οριακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ”, φέρνει στη βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,

συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ, κ. Κώστα Σκρέκα.

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν την “ιδιαιτέρως ανησυχητική τελευταία αξιολόγηση της ΔΕΗ από την Standard and Poor’s (S&P), σύμφωνα με την οποία η εταιρεία κατατάσσεται στην κατηγορία CCC-, μια ανάσα δηλαδή πριν την οριστική στάση πληρωμών (Default).

Η αξιολόγηση αυτή, μάλιστα, έρχεται σε αντίθεση με την αναπτυξιακή τροχιά της ΔΕΗ το 2014, αποτέλεσμα του γενικότερου θετικού κλίματος που διαμορφώθηκε για την οικονομία  της χώρας εκείνη τη χρονιά, με τη βελτίωση σημαντικών χρηματοοικονομικών δεικτών και με την ανάληψη μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών”.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως “πλέον η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τραγική και παραταύτα, η κακοδιαχείριση της εταιρείας έχει φθάσει σε εξοργιστικό επίπεδο”.

«Την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, με ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας και εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζομένους στα ορυχεία της εταιρείας να παραμένουν απλήρωτοι, επειδή η ΔΕΗ  καθυστερεί να πληρώσει τους προμηθευτές της, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχρεώνει την επιχείρηση να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη 2.338 αρχαιολόγων. Ο συγκεκριμένος αριθμός προσλήψεων αντιστοιχεί στο  20% του μόνιμου προσωπικού που σήμερα διαθέτει η μητρική ΔΕΗ και παράλληλα, είναι υπερδιπλάσιος των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις Εφορίες Αρχαιοτήτων της χώρας.

Προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η εταιρεία αποφασίζει να προσλάβει Καλλιτεχνικό Διευθυντή για θέματα χορωδίας.

Τέλος ανεξήγητο παραμένει το γεγονός ότι, ενώ η εταιρεία υποχρεούνταν να εξορθολογήσει το κόστος παραγωγής της, η κλειστή μονάδα παραγωγής ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου στο Κερατσίνι έχει “έξοδα λειτουργίας”, με εκτιμώμενο κόστος άνω των 5.000.000 ευρώ ετησίως», αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές.

Ακολουθούν αναλυτικά τα ερωτήματα:

Πόσοι είναι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν απλήρωτοι και για πόσους μήνες;

Πόσο στοιχίζει η «λειτουργία» της κλειστής μονάδας στο Κερατσίνι ετησίως και τί περιλαμβάνει αυτό το κόστος; Υπάρχουν και άλλες κλειστές μονάδες που επιβαρύνουν με «κόστος λειτουργίας» και πόση είναι αυτή η επιβάρυνση για τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΔΕΗ;

Παρακαλώ καταθέστε προς ενημέρωση των Βουλευτών και του Ελληνικού Λαού, το σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης της ΔΕΗ Α.Ε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ