ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΜΕΝΙΟΥ

Κατά  τη διετία 2015-2017 το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου υλοποίησε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Sil’Orestiem’étaitcontée («Αν κάποιος μου διηγούνταν την Ορέστεια») σε συνεργασία με τα εξής σχολεία:

το LiceoClassico του Agropοli από την Ιταλία, το AthenneeRoyal του Thuin από το Βέλγιο και το Γυμνάσιο Μυγδονίας. Το πρόγραμμα αυτό της Ε.Ε. έχει ως στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης. Έτσι, επί 2 χρόνια τα 4 σχολεία  συνεργάστηκαν στενά και έφεραν εις πέρας μια σειρά από δραστηριότητες (παρουσιάσεις, ταινίες, κείμενα) που είχαν ως στόχο τη προώθηση του δημοκρατικού ιδεώδους.

Κορύφωση του προγράμματος υπήρξε η θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο Β’ αρχαίο θέατρο της Λάρισας από τις θεατρικές ομάδες των 4 σχολείων με την Ορέστεια του Αισχύλου σε διασκευή του Βέλγου σκηνοθέτη Μισέλ Ταννέρ. Το ιταλικό σχολείο παρουσίασε τον Αγαμέμνονα, το βελγικό τις Χοηφόρες και το Γυμνάσιο και Λύκειο Αρμενίου τις Ευμενίδες. Το Γυμνάσιο Μυγδονίας παρουσίασε τις Χοηφόρες σε διαφορετική διασκευή. Επιπλέον, στη διάρκεια της φιλοξενίας των ξένων σχολείων στη Λάρισα, μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν μια σειρά από πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις.

Αρωγός του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου για την φιλοξενία και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος στάθηκε για άλλη μια φορά με ποικίλους τρόπους ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκπρόσωποι μάλιστα των σχολείων έγιναν δεκτοί στο δημαρχείο Κιλελέρ από τον Δήμαρχο κ. Αθ. Νασιακόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του σε ανάλογες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις και απένειμε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των σχολείων και συγκεκριμένα στην κυρία Κριστίν Μπουρζουά, διευθύντρια του βελγικού σχολείου και στον κ. ΆντζελοΜατιόνε υποδιευθυντή του ιταλικού σχολείου, που συνόδευσαν τους μαθητές τους στην Ελλάδα, ενώ από το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου παρέλαβαν την πλακέτα οι καθηγητές του σχολείου κ.κ. Δημ. Πέγκας και Δημ. Σακελλαρίου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ήδη τα σχολεία που συμμετείχαν επεξεργάζονται νέα σχέδια συνεργασίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ