ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Χρυσό» Βραβείο κατέκτησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία» στα Education Business Awards 2017.

Η βράβευση αφορούσε το διετές πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Το Σχολείο που Διαβάζει … Αλλάζει» το οποίο υλοποιήθηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που αξιοποίησε πολυδιάστατα τη Φιλαναγνωσία ώστε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και διαφοροποιημένες ανάγκες των μαθητών του σχολείου και να τους προσφέρει εμπειρίες που ξεπερνούν τον αυλόγυρο του σχολείου.

Με παρουσία στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics, με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Στην Τελετή Απονομή χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η κα Βάσω Κόλλια, πρ. ΓΓ Νέας Γενιάς  και πρ. ΓΓ Ισότητας, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην αξία των βραβείων για τον κλάδο και συγχαίροντας τους οργανισμούς που ξεχώρισαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν στον χώρο της Εκπαίδευσης καινοτόμες πρωτοβουλίες, καλές πρακτικές, δεξιότητες και ότι συνιστά την Παιδεία και την Εκπαίδευση σήμερα. Με υψηλής ποιότητας συμμετοχές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια και με γεωγραφική διασπορά από τη Θάσο, το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα μέχρι και την Κρήτη, οι οργανισμοί που βραβεύθηκαν έθεσαν τον πήχη ακόμα ψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση των Education Business Awards.

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Έφη Μπάσδρα, Πρώην πρόεδρος ΙΚΥ, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Δασκαλάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Φαίδων Στράτος, Πρόεδρος ΙΕΠΑΣ, Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός Ερευνητής, Βάσω Κόλλια, πρ. ΓΓ Νέας Γενιάς  και πρ. ΓΓ Ισότητας, Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/JA Greece, Αθανάσιος Κυριαζής, Καθηγητής,Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αγγελική Παππά, Ιδρύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη, CEO “i love dyslexia” EFL-FL School.

Για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, το βραβείο παρέλαβε η Δ/ντρια του σχολείου, κα Μπλάκου Θεοδώρα, η οποία, αφού ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση της προσφοράς του σχολείου, τόνισε ότι το βραβείο ανήκει στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που κατέθεσαν μεράκι, φαντασία, δημιουργικότητα και κόπο για την οργάνωση και την υλοποίηση του προγράμματος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com