ΟΙ “ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ” ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Αιχμές για την πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία, άφησε από το Άγιο Όρος όπου πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρακολούθησε  την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ξενοφώντος, που με λαμπρότητα και κατάνυξη τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, στην οποία παρέστη και ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ. Συζήτησε με τον καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο, ενώ αργότερα φιλοξενήθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου τον υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Άγιο όρος, ο Λαρισαίος βουλευτής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την χαρά και την ευλογία να επισκεφτώ και να φιλοξενηθώ στο Περιβόλι της Παναγιάς, στην Κιβωτό της Ορθοδοξίας, στο μέρος όπου η κατάνυξη και η περισυλλογή κυριαρχεί έναντι της κοσμικής φθοράς που διέπει την ανθρώπινη καθημερινότητα. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η ελληνική κοινωνία εκτός από τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης που πληρώνει καθημερινά, βιώνει και μια μεθοδευμένη επίθεση σε θεμελιώδη ήθη και αρχές πάνω στα οποία οικοδομήθηκε στους αιώνες το ελληνικό έθνος. Η προσπάθεια αυτή σήμερα γίνεται σε πλήρη εναρμόνιση με τα πιστεύω εκείνων που δεν διαφέρουν σχεδόν σε τίποτα ιδεολογικά από τους γνωστούς αγνώστους των Εξαρχείων.

Οι σφυρηλατημένοι δεσμοί πίστης των Ελλήνων με την Ορθοδοξία ωστόσο, θα οδηγήσουν σε παταγώδη αποτυχία την προσπάθεια απομόνωσης του κλήρου από την κοινωνία και του ελληνισμού από την εκκλησία.

Η Ελληνική Εκκλησία, παρότι κλονισμένη και η ίδια από την κρίση, βρίσκεται με θέρμη στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού, όπως έπραξε εξάλλου στις αντίστοιχες δύσκολες στιγμές της ιστορίας, αποτελώντας σημαίνουσα σταθερά για τη διατήρηση και συνέχιση του ελληνισμού.

Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος πως οι “αριστεροί διαφωτιστές” θα αποτύχουν στα σχέδια τους για ένα ουδετερόθρησκο κράτος.

Η Ορθοδοξία αποτελεί μέγεθος για την Ελλάδα που μάλλον οι μέχρι πρότινος – κατά δήλωσή τους – άθεοι και πλέον, όψιμοι Φαρισαίοι δεν έχουν ούτε την παιδεία ούτε και την ικανότητα  να αντιληφθούν.

Η Θεία Ευλογία και η πίστη αποτελούν σημαντικά πνευματικά στηρίγματα, ικανά να οδηγήσουν τον προσωπικό αγώνα του καθενός στην ολοκλήρωσή του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ