ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΑ ΔΗΠΕΘΕ;

Απρόοπτη εξέλιξη αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή μέσα από σχετική προκήρυξη σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά από επείγουσα ενημέρωση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η διαδικασία αναστέλλεται με το αιτιολογικό πως επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση για τις προσλήψεις καλλιτεχνικών διευθυντών σε Δημοτικά Ωδεία και ΔΗΠΕΘΕ σε όλη τη χώρα.

«… Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί προς ψήφιση διάταξη αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης Καλλιτεχνικού Διευθυντή σε Δημοτικά Ωδεία και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. των ΟΤΑ. Κατόπιν αυτού, κάθε σχετική προκήρυξη που προγραμματίζεται ή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί παρακαλούμε πολύ να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, με βάση το οποίο το ΔΣ του Θ.Θ προχώρησε ήδη σε αναστολή της διαδικασίας πρόσληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας το θέμα προέκυψε με αφορμή τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε η ηγεσία του ΥΠΠΟ μετά την απόφαση να μπει όριο ηλικίας στις προσλήψεις (25 έως 67 ετών), με αποτέλεσμα πολλοί «μνηστήρες» να μένουν εκτός… νυμφώνος, ενώ σχετική παρέμβαση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιού Π. Σκουρολιάκου δεν πέρασε επίσης απαρατήρητη.

Θυμίζουμε πως έγκυρες πληροφορίες της σελίδας μιλούν για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση από την Τυρναβίτισσα Άννα Χατζησοφιά και το γνωστό ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα, ενώ νεότερες πληροφορίες θέλουν στην «κούρσα» και τη Λαρισαία ηθοποιό Φανή Γέμτου που προς το παρόν δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα.

Πάντως αίσθηση μα και αρνητικά σχόλια προκάλεσε στη Λάρισα το «επείγον» της ενημέρωσης, καθώς εύλογο παραμένει το ερώτημα πως προέκυψε η ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης την ώρα που είχε ήδη ξεκινήσει μετά από τόσους μήνες «ακέφαλου» η διαδικασία προκήρυξης της θέσης, ενώ η κατάθεση των αιτήσεων ξεκινούσε την Κυριακή 7 Μαΐου για να ολοκληρωθεί στις 16 του ίδιου μήνα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ