ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΗΝΕΙΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου να προχωρήσει άμεσα σε ανάδειξη του δάσους «Ρουμάνι» στα Πλατανούλια, υπογράφει ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Το «ρουμάνι» στα Πλατανούλια είναι ένα παραπήνειο δάσος καταπληκτικού φυσικού κάλλους, το οποίο δημιουργήθηκε και αναγεννάται από μόνο του χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Είναι δυστύχημα, λοιπόν, που η δημοτική αρχή του Τυρνάβου αφήνει αναξιοποίητο αυτό το «περιβαλλοντικό κόσμημα», το οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί με ελάχιστες ήπιες παρεμβάσεις, για να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρη τη θεσσαλία, γεγονός που θα ευνοούσε και την αναζωπύρωση της τοπικής οικονομίας των παρακειμένων οικισμών, δηλαδή των Πλατανουλίων και των Δένδρων.

Η προμελέτη υφίσταται ήδη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η οριστική μελέτη και η έναρξη των ήπιων παρεμβάσεων που θα καταστήσουν τον χώρο προσβάσιμο και επισκέψιμο.

Πιστεύουμε ότι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του χώρου, καθόσον πρόκειται για ένα αυτοφυές παραπήνειο δάσος, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μια πληθώρα φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, με όλα τα συνεπαγόμενα ευνοϊκά αποτελέσματα για το Δήμο Τυρνά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ