ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε περιπτώσεις βανδαλισμών που «πληγώνουν» την εικόνα της Λάρισας, προσθέτοντας παράλληλα επιπλέον «πονοκεφάλους» μα και πόνους στην… τσέπη της εκάστοτε δημοτικής αρχής που καλείται συνήθως να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Ζαρντινιέρες, παγκάκια, δέντρα, έργα καλλιτεχνών, ατέλειωτος ο κατάλογος των «θυμάτων» και των κατεστραμμένων αντικειμένων και όχι μόνο προς χάρη της εκτόνωσης και της «πλάκας» των κάθε λογής βανδάλων που δυστυχώς «φύονται» στην πόλη.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο, και πάντα έχοντας ξεχωριστή θέση στο… ρεπερτόριο των δραστών, προκαλούν οι ζημιές που καταγράφονται κατά καιρούς στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.

Από το μένος και την απύθμενη βλακεία ορισμένων δεν γλύτωσαν ούτε οι βρύσες που εξυπηρετούν εργαζόμενους αλλά και πολίτες στους διαδρόμους των μνημάτων, με τα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός να είναι τουλάχιστο απογοητευτικά αν όχι αδιανόητα.

Ασεβείς γεννημένοι σε μια Ελλάδα που κάποτε σταμάταγε πολέμους για να θάψει τους νεκρούς της.

«Θαμμένο» προφανώς το ιστορικό γεγονός βαθιά στη μνήμη των χυδαίων που επιμένουν να ασχημονούν καταστρέφοντας το κοιμητήριο.

Ντροπή…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ