ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την πρώτη δυναμική παρέμβαση ματαίωσης πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η παρουσία αγωνιστών, παρά την έντονη παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης,  απέτρεψε τη διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση πλειστηριασμού καταστημάτων, διενεργήθηκε παράνομη διαδικασία εκτός ωραρίου, όταν εμφανίστηκαν και κατέθεσαν φακέλους υπάλληλοι της τράπεζας Πειραιώς, με την ανοχή της συμβολαιογράφου και με την ενεργή παρουσία της αστυνομίας.

Η Πρωτοβουλία κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών καταγγέλλει την προκλητική στάση της αστυνομικής δύναμης, η οποία περιφρουρούσε τη ΄΄διαδικασία΄΄ με απειλές και εκβιασμούς και ιδιαίτερα την αυθαίρετη στάση του επικεφαλής της απέναντι στα μέλη της Πρωτοβουλίας. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι τράπεζες, αστυνομία και δικαστική εξουσία δουλεύουν για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Στη συγκεκραμένη περίπτωση για τα κοράκια των τραπεζιτών, που απομυζούν τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσουν οριστικά την αρπαγή, από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος, πρώτων κατοικιών, οικοπέδων, χωραφιών και καταστημάτων των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και των κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

Κανένας μόνος του στην κρίση.

Κανένα λαϊκό σπίτι σε πλειστηριασμό.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Σήμερα ήταν η αρχή, σπάσαμε το φόβο.

Δυναμώνουμε την παρουσία μας, λέμε «ΟΧΙ» στους πλειστηριασμούς, όλοι και όλες την επόμενη Τετάρτη πιο μαζικά, πιο οργανωμένα στο Ειρηνοδικείο Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ