ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ…

«Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι, το δόσιμο χαλάει»… λέει ο λαός και στην περίπτωση του δημάρχου Τυρνάβου και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου ταιριάζει γάντι, αφού δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του ρεπορτάζ για τη συνάντηση των δύο στην Αθήνα με τη δέσμευση για κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί

από την πλευρά της υφυπουργού στις 27 Απριλίου, ήλθε η χθεσινή κατραπακιά για τη διατήρηση του φόρου.

Μάλιστα για τη συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος και ο πρώην διευθυντής του Οινοποιείου και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παπράς υπήρξε και ανακοίνωση του δήμου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής:

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου εισηγήθηκε την απόσυρση του ειδικού φόρου στο κρασί και έλαβε τη διαβεβαίωση από την Υφυπουργό ότι το θέμα αυτό είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Στην ερώτηση του Δημάρχου για το καθεστώς στο τσίπουρο υπήρξε η προσέγγιση εκ μέρους της Υφυπουργού ότι το καθεστώς των διημέρων παραγωγών παραμένει ως έχει ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζεται με άλλα μέτρα, όπως η δημιουργία μητρώου διημέρων και ζητήματα που έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των διημέρων αλλά κυρίως που εγγυώνται την υγεία των καταναλωτών…»

Με δεδομένο το είπα – ξείπα, από την πλευρά της κυβέρνησης μήπως ήλθε η ώρα να αφήσει ο δήμαρχος τις επαφές και τα ευχολόγια και να ηγηθεί μιας προσπάθειας στην οποία θα συμμετέχουν συνεταιρισμοί, ιδιώτες, σύλλογοι και η αντιπολίτευση, ώστε να διεκδικήσουν δυναμικά την κατάργηση αυτού του παράλογου φόρου που μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει για το ελληνικό κρασί.

Το μάθημα για τα αποτελέσματα του διαλόγου το πήρε και μάλλον ήλθε η ώρα των συγκρούσεων και των δυναμικών διεκδικήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ