ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΒΟΥΝΑΙΝΑ

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στηνΤΚ Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ για τις εορτές του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου,που εορτάζεται την ημέρα που ο Πλατύκαμπος πραγματοποιεί το πανηγύρι της χειμερινής εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Στον Πλατύκαμπο παρευρέθηκαν το διήμερο των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος οι αντιδήμαρχοι Τρ. Τσινούλης και  Κ. Φιλιππούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Κουκούτσης, Ι. Μπακαλόπουλος και Ρ. Κομήτσας, ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατυκάμπου Δ. Καρατσίβος, ο πρόεδρος της ΤΚ Γαλήνης Κ. Κατσικάρηςκαι πλήθος πιστών.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν επίσης στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου.

Αρχικά έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτουΚηφησίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συγχροροστατούντων των  Σεβασμιωτάτων ΜητροπολιτώνΘεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων,Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ. Τιμοθέου και Αμβροσίου  και του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχιλλείου.

Ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ τελέστηκε η Αρτοκλασία.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Α. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Α. Βαρδακούλης, ο αντιδήμαρχος του ιδίου Δήμου  Χ. Τσιχίτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Ρ. Κομήτσας, Ο. Αγγλοπούλου και Γ. Καρυούδης, οι πρόεδροι των Τ.Κ Βουναίνων, Ζαππείου και Κραννώνος Ι. Μερτζανίδης, Κ. Σωτηροπούλου – Γκαραγκούνη και Κ. Τσιαγκλάνης, ο πρόεδρος του ΜΣ Βουναίνων « Η καθ’ ημάς Ανατολή» Η. Αθαναηλίδης και πλήθος πιστών.

Ανήμερα τα εορτής του Αγίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτηΘεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου παρουσία εκτός των άλλων του βουλευτού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλου.

Στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κιλελέρ, η Τοπική Κοινότητα Βουναίνων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Βουλγάρων και φίλων του νομού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ