Ο Θ.ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρωταγωνιστή τον περιφερειακό σύμβουλο Θάνο Τζήμερο, ο οποίος εισήλθε στην αίθουσα της συνεδρίασης σκίζοντας αφίσες που είχαν κολλήσει στην είσοδο μέλη της παράταξης του ΚΚΕ.

Όταν οι παριστάμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν δείχνοντας του τις σκισμένες αφίσες, ο κ. Τζήμερος φέρεται να αντέδρασε γρονθοκοπώντας τρεις φορές -σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων- την Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΚΕ.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, ενώ σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την αποβολή του κ. Τζήμερου από την αίθουσα, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που προσβάλει τον διάλογο και τη Δημοκρατία. Τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Καραμέρος.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Τζήμερος διέψευσε ότι γρονθοκόπησε το στέλεχος του ΚΚΕ.

«Όταν μου επιτέθηκαν σηκώθηκα και τους απώθησα. Δεν χαστούκισα και δεν γρονθοκόπησα, την κ. Μπαλού. Σύμβουλος του ΚΚΕ επιτέθηκε να με χτυπήσει» δήλωσε.

«Και τραμπούκοι και συκοφάντες. Ζητήστε το βίντεο το οποίο καταγράφει τα πάντα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Μπαλού υποστήριξε όμως ότι την «χτύπησε και μια και δύο φορές». «Είναι δειλία να μην το παραδέχεται. Το είδαν όλοι ότι με χτύπησε» πρόσθεσε.

Η ίδια περιέγραψε ότι ο κ. Τζήμερος «έσκισε για άλλη μια φορά, όπως κάνει πάντα, τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις» και συμπλήρωσε:

«Στην παρέμβασή μας γιατί σκίζει τις αφίσες, έσπρωξε τον συνάδελφο και χτύπησε εμένα και μια και δύο φορές. Το περιφερειακό συμβούλιο απέβαλε γι’ αυτή του την συμπεριφορά τον κ. Τζήμερο».

Η συνεδρίαση διεξαγόταν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών στον Χολαργό.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο».

«Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

» Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της περιφερειακής συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ενάφερε: «Η επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ