ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΜΑΛΑΚΗ – ΚΟΥΡΕΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ

Το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας επισκέφθηκαν ο γνώστης της γαστρονομίας και της τέχνης της διατροφής Ηλίας Μαμαλάκης και ο πανεπιστημιακός καθηγητής της Βιοχημείας, μελετητής των επιδράσεων των τροφών στον ανθρώπινο οργανισμό Δημήτρης Κουρέτας.

Οι δύο συγγραφείς συνδυάζουν την παράδοση με την επιστημονική μελέτη των τροφίμων και προτείνουν λύσεις ευεργετικές για τον άνθρωπο. Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στην διατροφική αξία ξεχασμένων τροφών όπως η σταφίδα και το αμύγδαλο, ενώ ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε σε εύκολες συνταγές με απλά υλικά όπως το κρεμμύδι, η ντομάτα, το λάδι, το μέλι.

Ο κ. Κουρέτας πρότεινε να προσφέρει συνταγές για ροφήματα με βάση τα φαρμακευτικά φυτά που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή μας, ενώ ο κ. Μαμαλάκης ζήτησε να συγκεντρώσουν οι εκπαιδευόμενοι συνταγές από τον τόπο τους και υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα επισκεφθεί το σχολείο για να μαγειρέψει με τους εκπαιδευόμενους συνταγή της επιλογής τους και θα τους κάνει το τραπέζι μ’ αυτό το φαγητό.

Τέλος, δοκίμασε το φαγητό που επρόκειτο να σερβιριστεί το μεσημέρι στη φυλακή και συνομίλησε με τον μάγειρα του Καταστήματος Κράτησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ