ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σήμερα στις 12/5/2017 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Λάρισας με πρωτοβουλία της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. και των αγροτικών συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου. Η σημερινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με δίωρη κατάληψη των γραφείων του οργανισμού, από αγρότες και εργαζόμενους του ΕΛΓΑ.

Η συμμετοχή των αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου ήταν μαζική εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής. Η τοπική διοίκηση του ΕΛΓΑ απουσίαζε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και της ΕΟΑΣΛ με τον τοπικό διευθυντή τέθηκαν τα εξής αιτήματα:

Να ανοίξει άμεσα η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για τον παγετό του Ιανουαρίου 2017

Να δοθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποζημιώσεις στους παραγωγούς στο Αργυροπούλι και στο Δαμάσι για τον περσινό παγετό

Να επιστραφούν τα χρήματα από τις περσινές δηλώσεις που καταβλήθηκαν απ’ τους αγρότες ώστε να δηλώσουν τις καλλιέργειες τους οι οποίες άδικα εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία των εκτιμήσεων- αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του διευθυντή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής τόνισε:

Στο πρώτο αίτημα μας ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Λάρισας δήλωσε αναρμόδιος και μας είπε να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . Για το δεύτερο αίτημά μας επανέλαβε τη θέση του ότι στο άμεσο μέλλον θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Και για το τρίτο μας είπε ότι ναι μεν έχουμε δίκιο αλλά δεν γνωρίζει πότε θα επιστραφούν τα χρήματα.

Μετά από όλα αυτά, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ πραγματοποιήσαμε 2ωρη κατάληψη του κτιρίου.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ