ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»  ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Τις περιοχές «Μαυρόγια – Καπνός – Γκαβάνια – Μαγούλα – Μπούρνος – Ποτιστικά (πρώην αυλάκι) – Kεραμαριά» του Δαμασίου επισκέφθηκαν στελέχη της Δημοτικής Παράταξης «Δράση Πολιτών», για να δουν από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αγροτικό οδικό δίκτυο του χωριού.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης, που συνοδεύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, υπήρξαν απογοητευτικά. Οι αγροτικοί δρόμοι εκπέμπουν την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου, ενώ η ορατότητα σε πολλούς εξ αυτών είναι από ανύπαρκτη έως περιορισμένη λόγω της θηριώδους βλάστησης. Μάλιστα, πολλοί αγροτικοί δρόμοι 8 ή 6 μέτρων έχουν περιοριστεί μόλις στα 2 μέτρα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Δικαίως, λοιπόν, οι παραγωγοί του χωριού διαμαρτύρονται και εξοργίζονται εναντίον της ανύπαρκτης δημοτικής αρχής. Νιώθουν και είναι εγκαταλελειμμένοι. Καθημερινά ταλαιπωρούνται από τις βλάβες των οχημάτων τους, ενώ με δυσκολία μπορούν να μεταφέρουν και την σοδειά τους.

Μάλιστα, οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή «ποτιστικά – κεραμαριά» συχνά κάνουν λόγο για «γκρεμούς» που συναντούν επί του αγροτικού οδοστρώματος και φτάνουν στο σημείο να φοβούνται ακόμη και για την σωματική τους ακεραιότητα, στην περίπτωση που δεν επιδείξουν, για οποιονδήποτε λόγο, τη μεγίστη προσοχή κατά τις μετακινήσεις τους.

Η κατάσταση είναι πράγματι ανυπόφορη. Ας σταματήσει ο κ. Σαρχώσης να ασχολείται με τον ΕΦΚ στο κρασί -αφού έτσι κι αλλιώς τον κοροϊδεύουν στα υπουργεία που πηγαίνει- κι ας κοιτάξει να φέρει σε μια ανεκτή τουλάχιστον κατάσταση το αγροτικό οδικό δίκτυο στο παραμελημένο Δαμάσι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ