ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…

Την πρόθεσή του να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα μέρος ή όλο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  το σύστημα εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων, την καθαριότητα αλλά και τις αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων, προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντωντας σε σχετικά ερωτήματα του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παραδείγματα:

  • Τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. «Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων; Χιλιάδες. Αν αυτή η υπηρεσία εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα θα απελευθερωθούν άνθρωποι και πόροι», επισήμανε.
  • Το σύστημα εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους για το όποιο, όπως είπε, θα μπορούσε να δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία.
  • Την καθαριότητα: Το Δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει καθαρίστριες, είπε χαρακττηριστικά
  • Τα καθήκοντα των σχολικών φυλάκων που, όπως και η καθαριότητα, θα μπορούσαν, όπως τονισε, να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα. «Τους ανθρώπους αυτούς το κράτος τούς κρατά όμηρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ακυρώνουν τα δικαστήρια», κατέληξε.

Πάντως,  πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το Δημόσιο πάντα θα προσλαμβάνει, υπενθυμίζοντας ότι «εμείς έχουμε δεσμευτεί στην πολιτική πέντε προς έναν, αλλά ο ένας που προσλαμβάνεται θα πρέπει να είναι χρήσιμος».

Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη το Δημόσιο να εκσυγχρονιστεί: «Θα πρέπει να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γενιέται και σε όλη του τη ζωή. Να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας. Η επόμενη ταυτότητα θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, θα δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής. Αυτό έπρεπε να γίνει χθες, ώστε ο πολίτης να εξασφαλίζει ασφαλή διασύνδεση με το Δημόσιο», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ