ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με αφορμή την ψήφιση στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. σειράς θεμάτων που αφορούν έργα και δράσεις στο δήμο, εξέδωσε η δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι ο δήμος μετά και τις χθεσινές εξελίξεις αλλάζει σελίδα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Αλλάζει σελίδα ο Δήμος Τυρνάβου μετά την ψήφιση των θεμάτων στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και φαίνεται πως ο προγραμματικός λόγος του κ. Σαρχώση γίνεται καθημερινή δράση που ικανοποιεί τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των πολιτών.

Με το πρώτο θέμα εγκρίθηκε η παραλαβή των μελετών της παράκαμψης της πόλης του Τυρνάβου. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Αποσυμφόρηση του κέντρου του Τυρνάβου από τη διέλευση οχημάτων που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης. Αποχαρακτηρισμός των κεντρικών οδών της πόλης Καραολή-Δημητρίου και Πολυτεχνείου. Έτσι ο Δήμος θα έχει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσει τις παρεμβάσεις του και να αλλάξει όλο το κέντρο της πόλης.

Το δεύτερο θέμα ήταν η παραχώρηση δημοτικής έκτασης όπου θα στεγαστούν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Διανομής Αερίου. Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αλλάξει εντελώς τη χρήση ενέργειας από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πολλά οφέλη για όλους.

Στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Τυρνάβου 2015-2019 ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισής του. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί το όραμα για το δήμο της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά και αποτελεί εργαλείο δουλειάς και στόχευσης για τις επόμενες δημοτικές αρχές καθώς είναι ένα σχέδιο προσομοίωσης στις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής.

Σε επόμενο θέμα καθορίστηκε η θέση του κεντρικού Πράσινου Σημείου του Δήμου Τυρνάβου. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος ξεκινά τις ενέργειες για την υλοποίηση του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων βασιζόμενος στη διαλογή στην πηγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ενέκρινε δύο μελέτες, μία για έργα συντήρησης σχολείων και μια για αποκατάσταση αγροτικών οδών, με στόχο να βελτιωθούν οι υποδομές των σχολείων αλλά και η πρόσβαση των αγροτών στους αγρούς τους.

Ενέκρινε τέλος δύο νέους κανονισμούς του Δήμου.

Πρώτον το Κανονισμό Άρδευσης που αφορά τις αρδευόμενες περιοχές Αργυροπούλι, Δελέρια και Ροδιά που καλύπτονται από γεωτρήσεις και δίκτυα του Δήμου.

Δεύτερον τον Κανονισμό Χρήσης Πεζοδρομίων, Οδών, Πλατειών κ.λπ. Κοινόχρηστων Χώρων – Περιπτέρων με τον οποίο ρυθμίζονται τρόποι χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε ενιαία βάση για όλο το δήμο και δεν υπήρχε έως σήμερα στους χώρους της Δ.Ε Αμπελώνα.

Χωρίς να σημαίνει πως και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ήταν σημαντικά, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός η Δημοτική Αρχή να αφήσει το αποτύπωμά της στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται μετά από επίμονους σχεδιασμούς και στοχευμένες κινήσεις”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.