ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ. Γ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Οριστική λύση στην ομηρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών σε όλη την επικράτεια δίνει το υπουργείο Εργασίας με την αναπροσαρμογή τόσο της τιμής κτήσης της κάθε κατοικίας ανά τετραγωνικό, όσο και με την διάρκεια αποπληρωμής της,

σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Γ. Γ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη από τη Γιάννουλη.

«Μετά από επισταμένη έρευνα που έγινε γύρω από το θέμα από τον Μάρτη του 2015, διορθώνονται πλέον όλες οι παθογένειες του παλαιού πολιτικού συστήματος γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και τερματίζεται η ομηρία πολλών χιλιάδων οικογενειών», τόνισε απευθυνόμενος στους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης ο κ. Νεφελούδης.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη οι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν για το κόστος κτήσης της γης ή για την τακτοποίηση των όποιων πολεοδομικών αυθαιρεσιών έγιναν κατά τη διάρκεια κατασκευής των κατοικιών, ενώ πλέον η τιμή κτήσης πανελλαδικά διαμορφώνεται για όλους τους ιδιοκτήτες στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ (480 ευρώ ανά τ.μ η προηγούμενη τιμή για τον οικισμό) και η περίοδος αποπληρωμής αυξάνεται σε 360 δόσεις από 240 δόσεις που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε και σε σειρά ρυθμίσεων και ελαφρύνσεων που αφορούν σε πολύτεκνους, συνταξιούχους, οικογένειες προστάτες ΑμεΑ, μονογονεικές οικογένειες κλπ., καθώς και σε 3ετή περίοδο χάριτος που έχει προβλεφθεί για ανέργους.

Κλείνοντας ο γ.γ του υπουργείου προανήγγειλε και ρύθμιση που θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και αφορά  75.000 οικογένειες σε όλη την επικράτεια που είχαν δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ