ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ “ΑΡΩΓΗ” ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2014

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας με σημερινή της ανακοίνωση καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης ΑΡΩΓΗΣ  για “νέα προσπάθεια τρομοκράτησης απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές”.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται και τα εξής:

“Αυτή την φορά σέρνονται στα δικαστήρια ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, η πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και 8 (5 πρώην) εργαζόμενοι της επιχείρησης. Αφορμή γι΄αυτό στάθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα  πολλών μηνών το 2014.

Σε αυτή τους την 29ήμερη κινητοποίηση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδ. Κλινικών βρέθηκαν δίπλα στους συναδέλφους, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.  Η συγκεκριμένη ενέργεια της εργοδοσίας αποτελεί πραγματικά πρόκληση όταν την ίδια στιγμή εξακολουθούν και δεν έχουν καταβληθεί πλήρως ακόμη τα δεδουλευμένα που διεκδικούσαν τότε οι εργαζόμενοι , ενώ παράλληλα συνεχίζει την ίδια τακτική και σήμερα αφήνοντάς τους απλήρωτους για πολλούς μήνες και τώρα.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη  δίκες συνδικαλιστών μετά από μηνύσεις των εργοδοτών για απεργιακές κινητοποιήσεις ή γιατί κατήγγειλαν τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους. Με διάφορες αφορμές καλούνται να σταθούν στο ειδώλιο του κατηγορούμενου γιατί μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας απέναντι στην αυθεραισία της εργοδοσίας.

Οι μεθοδεύσεις δεν είναι τυχαίες. Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος δένει «νύχι-κρέας» με τη λυσσαλέα αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα από την κυβέρνηση,  την ΕΕ, την εργοδοσία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και αλλαγές που προωθούνται και μέσα από το πολυνομοσχέδιο και ετοιμάζονται να προχωρήσουν παραπέρα, σε σχέση με τη λειτουργία των Σωματείων(νέος συνδικαλιστικός νόμος), το «λοκ-άουτ» κα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσθέτει νέα όπλα στην φαρέτρα της εργοδοσία πλάι σε εκείνα που προσέφεραν οι προηγούμενες. Θέλουν να επιβάλουν νεκρική σιγή, να σταματήσει ακόμη και η σκέψη για αντίδραση την ίδια στιγμή που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, που επιβάλλουν άγρια χαράτσια και φόρους κάνοντας τη ζωή μας αβίωτη.

Σε αυτή την επιδίωξη αξιοποιούν την αστική δικαιοσύνη ως πολύτιμο μηχανισμό στήριξης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια στιγμή που επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η δράση του λαϊκού κινήματος, η αυθαιρεσία, η ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς γίνεται κι επίσημος νόμος του κράτους, καταστρατηγείται και το τελευταίο ίχνος εργατικής κατάκτησης που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Είναι γελασμένοι όσοι απεργάζονται τέτοια σχέδια ότι μπορούν να βάλουν στο γύψο το λαό, για να δέχεται σκυμμένος στα πόδια τους κάθε είδους αντιλαϊκές πολιτικές που τον εξαθλιώνουν οικονομικά. Να αποδέχεται σαν «είναι η μοίρα του» η απληρωσιά, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Το δικαίωμα μας να παλεύουμε για τα συμφέροντά μας, είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, δεν το διαπραγματευόμαστε.

Ένοχος δεν είναι ο λαός αλλά οι κυβερνώντες, που σε συνεργασία με την Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο, με την αντιλαϊκή τους πολιτική, μετατρέπουν καθημερινά τη ζωή μας σε μαρτύριο.

Να μην περάσει η προσπάθεια να μπεί το λαϊκό κίνημα στο γύψο. Να καταδικαστεί τώρα από όλους τους φορείς τους οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Να βρεί απάντηση στην ένταση της οργάνωσης του λαού, στο δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας.

Απαιτούμε

  • Να σταματήσουν οι δίκες και κάθε είδους διώξεις εργαζομένων, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της συμμετοχής τους στους αγώνες.
  • Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικές νόμος. Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
  • Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς.
  • Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 19 Μάη, στις 10:00πμ , μπροστά στο Δικαστικό μέγαρο Λάρισας”.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ