«Μέχρι σήμερα το κεντρικό αφήγημα της Κυβέρνησης, στο οποίο είναι αλήθεια ότι έχει εγκλωβιστεί και η αντιπολίτευση, είναι ένα εθνολαϊκιστικό αφήγημα που παρουσιάζει την κρίση σαν μια ξενόφερτη πολιτική ενέργεια εναντίον της χώρας και προτείνει ως λύση την αντιπαράθεση, τον πόλεμο.
Σε αυτό το αφήγημα, οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, τη διοίκηση, το φορολογικό είναι λεπτομέρειες που δεν χρειάζονται. Αρκεί να διορίζουμε τους κολλητούς μας οι οποίοι, επειδή είναι κολλητοί μας και Αριστεροί, εξ ορισμού θα λύσουν τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν χρειάζεται καμία άλλη κουβέντα. Προέχει η υποτιθέμενη σύγκρουση με τον φανταστικό εχθρό.
Πότε είναι τα ξένα συμφέροντα, πότε είναι το ντόπιο κατεστημένο, πότε είναι όλοι μαζί εναντίον της χώρας. Κίβδηλα διλήμματα σε μια χώρα που βουλιάζει και η καλύτερη απόδειξη ότι τα διλήμματα είναι κίβδηλα, είναι τα κατορθώματα της περίφημης διαπραγμάτευσης από την ώρα που άρχισε. Μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο με μέτρα 3,6 δις ευρώ και καταλήγει με 4,9 δις ευρώ τον Μάιο» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην Ολομέλεια της Βουλής για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Αναφορικά με τα αντίμετρα που νομοθετεί η κυβέρνηση είπε «Η κυβέρνηση είναι ομολογουμένως ευρηματική. Ανακάλυψε ένα «λεφτά υπάρχουν». Λέει ότι με τα 7,6 δισεκατομμύρια που θα εξοικονομήσει θα κάνει παροχές πρακτικά. Το άμεσο ερώτημα είναι ότι 7,6 δισεκατομμύρια μείον 4,9 δισεκατομμύρια, μας κάνει 2,7 δισεκατομμύρια. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός εδώ και ένα εξάμηνο με τους ξένους -τους κακούς ξένους που είπαμε προηγουμένως- για να πάρουμε μέτρα και μετά αντίμετρα; Μόνο αυξήσεις 2,7 δισεκατομμύρια, μόνο παροχές. Γιατί να πάρουμε και μέτρα; Προφανώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα από ό,τι φαίνεται, αλλιώς προφανώς θα γινόταν με αυτόν τον τρόπο».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία του πολιτικού κόσμου, τονίζοντας ότι « Δεν πάει πουθενά από μνημόνιο σε μνημόνιο. Από το τέταρτο στο πέμπτο μνημόνιο δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Χρειάζεται συνεννόηση, εθνική αναδιαπραγμάτευση πολλών πραγμάτων και από τα προηγούμενα μνημόνια και από τα δύο τελευταία. Χρειάζεται ένα εθνικό πλαίσιο για επενδύσεις που να υπερβαίνει τον βίο των κυβερνήσεων. Χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που να υπερβαίνει τον βίο των κυβερνήσεων.
Χρειάζονται πολιτικές για την ενεργοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων που να υπερβαίνουν τον βίο των κυβερνήσεων. Δηλαδή, δεν χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να αλλάξει η Κυβέρνηση. Χρειάζεται να αλλάξει η νοοτροπία. Χρειάζεται ένα καινούργιο παράδειγμα. Χρειάζεται εθνική ομοψυχία. Χρειάζονται πραγματικές, ρεαλιστικές πολιτικές και όχι συνωμοσιολογία και μυθεύματα».