«ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ + ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ = ΤΣΙΟΠΑΣ ΧΡ.»

Η ανταπάντηση του Στ. Ροντούλη στην απάντηση του αντιδημάρχου για τα αδέσποτα

Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, έχω αντιμετωπίσει ανθρώπους κάθε είδους και ποιότητας. Άλλος ήταν αδιάβαστος, άλλος ήταν στρεβλά πληροφορημένος, άλλος ήταν κακοήθης και άλλος ήταν απλά εκ προοιμίου κακόβουλος ή ανεπαρκής στο να αντιληφθεί πράγματα και καταστάσεις.

Πρώτη φορά, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσω κάποιον που η ύπαρξή του διαποτίζεται από έναν εκρηκτικό συνδυασμό που «σκοτώνει»: Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο (μάλλον ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του δήμαρχο) κ. Χρήστο Τσιόπα, ο οποίος συνενώνει στο πρόσωπό του την πλήρη ανικανότητα με τον μέγιστο βοναπαρτισμό, την πλήρη ανεπάρκεια με τη μεγίστη αλαζονεία.

Πράγματι, το άθροισμα αυτών των ιδιοτήτων στο πρόσωπο του κ. Τσιόπα είναι ακαταμάχητο, καθόσον οδηγεί στην βλακεία, η οποία, κατά τη ρήση του Αϊνστάιν μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα όρια του σύμπαντος, καθισταμένη έτσι ακαταμάχητη και δυσμάχητη.

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, μολονότι είναι δύσκολο, να ενημερώσω για στοιχειώδη πράγματα τον κ. Τσιόπα, μήπως και γλιτώσει από τα δεσμά της βλακείας που τον κατατρύχουν. Θα το πράξω μάλιστα εντελώς αφιλοκερδώς, αν και ο ίδιος έμαθε να πληρώνεται από τους Τυρναβίτες.

Πρώτον, λοιπόν, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με αριθμ. 2202/75660, του 2016 έκανε λόγο, στο άρθρο 2, για «βελτίωση υφισταμένων καταφυγίων», δηλαδή για χρηματοδότηση που θα μπορούσε να δοθεί σε κάποιον Δήμο, εάν βέβαια αυτός είχε στήσει ήδη και λειτουργούσε ένα πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο καταφύγιο αδεσπότων ζώων.

Συνεπώς, ο κ. Τσιόπας, ακόμη κι αν ζητούσε χρηματοδότηση για καταφύγιο, δεν θα την ελάμβανε, καθόσον ο Δήμος Τυρνάβου δεν διαθέτει πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο καταφύγιο αδεσπότων ζώων. Τα πράγματα είναι τόσο απλά που μόνο ο κ. Τσιόπας δεν μπορεί να τα καταλάβει, διότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Αυτό που λέμε, λοιπόν, στον κ. Τσιόπα, είναι ότι, εξαιτίας της ανικανότητας και της αδράνειάς του, ο Δήμος χάνει χρηματοδοτήσεις που θα μπορούσε να έχει στο τσεπάκι του, εάν εισακουόταν από την αρχή η «Δράση Πολιτών» που πίεζε, και συνεχίζει να πιέζει, για την δημιουργία και λειτουργία καταφυγίου αδεσπότων στον Τύρναβο.

Δεύτερον, ο κ. Τσιόπας αναφέρει ότι εγκρίθηκαν για τον Δήμο 3.902, 55 ευρώ. Όμως,  επειδή έχει μάθει στο ψέμα και την παραπληροφόρηση, αποκρύπτει το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι για τη λειτουργία καταφυγίου, αλλά για τη διαχείριση αδεσπότων ζώων συντροφιάς, δηλαδή για τη δράση που έκανε ο Δήμος Τυρνάβου μέσω συμφωνίας με ιδιώτη κτηνίατρο. Τα πράγματα και πάλι είναι τόσο απλά που μόνο ο κ. Τσιόπας μπορεί να τα παραμορφώσει, για να ικανοποιήσει την βλακεία που τον δέρνει.

Κάντε υπομονή, όμως, κ. Τσιόπα. Πλησιάζει ο καιρός που θα απαλλαγείτε οριστικά από τα καθήκοντα σας, αλλά δεν θα βρείτε και την ησυχία σας, διότι η «Δράση Πολιτών» είναι αποφασισμένη να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της θητείας σας. Μπορεί τώρα να το παίζεται «δήμαρχος στη θέση του δημάρχου», αλλά θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου που θα λογοδοτήσετε.

Τέλος, καιρό τώρα, η κοινωνία του Τυρνάβου διατυπώνει ένα ερώτημα προς τον ξερόλα κ. Τσιόπα: «Οι Γερμανοί που φέρατε στον Τύρναβο, κ. Τσιόπα, έκαναν εμβολιασμούς και έβαλαν τσιπάκια στα αδέσποτα ζώα με το οποία ασχολήθηκαν;». Οι Τυρναβίτες περιμένουν την απάντησή σας κ. Τσιόπα, διότι τα δικά τους χρήματα ξοδεύετε και αυτοί συνεχίζουν να δέχονται τις επιθέσεις των αδεσπότων ζώων, για τις οποίες εσείς φέρετε ακεραία την ευθύνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ