ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΓΝΛ ΚΑΙ Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επαφές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάλκης «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Κατά την επίσκεψή του στο Γ.Ν.Λ, ο κ.Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή του νοσοκομείου κ.Δημήτρη Λιόλιο, την Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας κ.Θάλεια Μανωλοπούλου, τον νέο Διευθυντή Διοικητικού Προσωπικού κ.Γιάννη Ντόκο και την κ.Κατερίνα Παληογιάννη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος, αφορούσαν κυρίως στις ανάγκες του νοσοκομείου τόσο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό. Ο υποδιοικητής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι δρομολογείται η ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ 10 μηχανημάτων για την μονάδα τεχνητού νεφρού και 5 μηχανημάτων για το ακτινολογικό τμήμα. Όσον αφορά στην συντήρηση του κτιρίου, ο κ.Λιόλιος τόνισε ότι είναι απαραίτητα τα κονδύλια που αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, καθώς θα βελτιώσουν τις υποδομές του Γ.Ν.Λ, και ότι έχουν ήδη ενταχθεί 3 ασανσέρ για την ομαλή μεταφορά των ασθενών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο κ.Παπαδόπουλος από την μεριά του συμφώνησε ότι είναι αναγκαία η στήριξη του Γ.Ν.Λ  με κάθε δυνατό τρόπο , καθώς το υψηλό επίπεδο του προσωπικού αλλά και η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι ασθενείς, την καθιστούν παραπάνω από απαραίτητη. Επίσης, ανέφερε ότι την δευτεροβάθμια φροντίδα που προσφέρει, οφείλουμε να την αναβαθμίσουμε έτσι ώστε να αναλάβει πλήρως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το έργο του, δηλαδή την τριτοβάθμια φροντίδα, απερίσπαστο από τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής επισκέφτηκε και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάλκης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» όπου συνάντησε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ.Αποστόλη Νανούλη και τον γεωπόνο κ.Δημήτρη Στουκογιώργο. Στην συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη οι αγροτικοί συνεταιρισμοί να επιβιώσουν και να αποκτήσουν ξανά την δυναμική τους, ενώ ο  κ.Παπαδόπουλος αναφερόμενος στον νόμο 4384/2016 επισήμανε ότι θέτει τις βάσεις για την επανεκκίνηση των συνεταιρισμών και την εποπτεία τους από το κράτος. Το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, εισάγει νέες πολιτικές που βοηθούν αποτελεσματικά στην λειτουργία των συνεταιρισμών, προσπαθώντας να ανατρέψει την απροθυμία των νέων ανθρώπων που αποθαρρύνονται να δράσουν συλλογικά και με περισσότερη δύναμη μέσω των συνεταιριστικών σχημάτων. Επιπλέον, τέθηκαν τα ζητήματα της μεταποίησης και της επιδότησης υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για τα οποία ο βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι έχει προκηρυχθεί στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20  το μέτρο της «μεταποίησης, εμπορίας  και ανάπτυξης  των γεωργικών προϊόντων» αλλά και ότι έχει τεθεί σε διαβούλευση και το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 9 που αφορά την «Σύσταση των Ομάδων Παραγωγών», το οποίο ενισχύει τις λειτουργικές δαπάνες συλλογικών σχημάτων που συστήνονται για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ