ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην εγκατάσταση υπόγειου συστήματος διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων προχωρά η δημοτική αρχή της Λάρισας σε μια πρωτοβουλία που θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία φορέων υγείας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η απόφαση πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ενώ πιλοτικά θα εφαρμοσθεί στην Τρίγωνη Πλατεία, στο ύψος της οδού Ηλιοδώρου.

«Στόχος μας μέσα στο 2018 να έχουν τοποθετηθεί ανάλογοι κάδοι σε ολόκληρο τον κεντρικό τομέα της πόλης, σε μια απόπειρα και της αισθητικής αναβάθμισης του κέντρου της Λάρισας», τονίστηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης, καθώς βυθιζόμενοι κάδοι αναμένεται να τοποθετηθούν  κατά την αναμόρφωση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου σε τρία διαφορετικά σημεία: στην Κεντρική Πλατεία, στη συμβολή με την οδό Κούμα και στο ύψος της Στρατολογίας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά 4 – 5 κοινούς τροχήλατους κάδους, ενώ με το νέο σύστημα δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα ήδη υπάρχοντα απορριμματοφόρα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε και η πρώτη προμήθεια υπόγειου συστήματος διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους με ενδεικτικό προϋπολογισμό 73.160 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Τέλος με ευρεία πλειοψηφία το σώμα ενέκρινε και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου με τα δυο νοσοκομεία της πόλης για την ίδρυση ενός ΚΥΣΠΕ (Κοινωνικού Συνεταιρισμού) για την απασχόληση ψυχικά ασθενών.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ