ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Σαφή εντολή για άμεσες εκτιμήσεις σε όλες τις πληγείσες περιοχές από την προχθεσινή έντονη βροχόπτωση και την κατά τόπους χαλαζόπτωση, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Μετά τα προχθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον κ. Κουρεμπέ, ώστε να κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, αλλά και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών.

Ήδη σήμερα Πέμπτη, με εντολή του κ. Κόκκαλη εκτιμητές του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή της επαρχίας Τυρνάβου και ξεκινούν τις εκτιμήσεις στους αμπελώνες αλλά και τις δενδρώδεις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Αύριο Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού Λάρισας όπου παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και χαλαζόπτωση.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Κάλεσα σήμερα στο γραφείο μου τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, καθώς όπως ενημερώθηκα από χθες το απόγευμα, υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας. Δυστυχώς ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος των αγροτών και ειδικά σε καλλιέργειες όπως το κριθάρι, φαίνεται πως προκάλεσε ζημιές λίγο πριν τη συγκομιδή.

Για το λόγο αυτό και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν και οι αγρότες, ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Οργανισμού, ώστε το συντομότερο δυνατό να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημιάς και με δικαιοσύνη αλλά και ταχύτητα, να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί. Του κατέστησα σαφές πως η βούληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να αισθάνονται οι αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ