ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1.000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Ξεπέρασε πλέον κάθε προσδοκία το πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων «Κατασκήνωση στην πόλη» για παιδιά οικογενειών που θα μείνουν στη Λάρισα το καλοκαίρι, αφού οι 100 συμμετοχές της πρώτης χρονιάς έδωσαν τη θέση τους σε 600 την επόμενη, ενώ φέτος ο αριθμός δείχνει να εκτοξεύεται στα 1.000 περίπου παιδιά!

«Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από όλους, ενώ φέτος εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο με τη συμμετοχή των δομών του δήμου αλλά και δεκάδων φορέων, την ώρα που το πιλοτικό πρόγραμμα «ανοιχτές αυλές» δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γυμνασθούν με ασφάλεια σε σχολεία με την επίβλεψη γυμναστή αλλά και την παρουσία φύλακα», υπογράμμισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό σε οργανωμένες ομάδες και τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι, ενώ η Κατασκήνωση θα λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00μ.μ. σε 11 σημεία της πόλης:

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου( Ηρ.Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου) και 33ο -45ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2 Αγ. Κων/νος)

11ο Δημοτικό Σχολείο (Πλάτωνος 32-Νέα Σμύρνη) και 33ο Δημοτικό Σχολείο (Σκοπιάς 1, Νέα Σμύρνη)

ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (Γεωργιάδου 33-Αμπελόκηποι)

Πολιτιστικό Κέντρο «Ι.Κράγια» (Χατζημιχάλη 62-Φιλιππούπολη)

4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19, Κέντρο )

44ο Δημοτικό Σχολείο ( Αγίας Λαύρας 22-Ν.Πολιτεία)

1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης ( Κουλουψούζη 25)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Σ.ΖΙΑΖΙΑ» ( Ροδόπης 48) και 8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 48, Χαραυγή)

14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2, Ιπποκράτης)

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου (Κάρλας 41 & Λαζαρίδη)

Πέραν των καθημερινών δραστηριοτήτων – Αισθητική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι,  Λογοτεχνία, Ζαχαροπλαστική, Σκάκι, Φυσικές Επιστήμες, Μουσική, Ελεύθερο ψυχαγωγικό παιχνίδι κ.λ.π. – τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα παρακολουθήσουν επιπλέον προγράμματα όπως:

Δραστηριότητες στο συγκρότημα του Μύλου και συγκεκριμένα στο Μουσείο Άρτου που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά,  στην Έκθεση Τλούπα, στο Κουκλοθέατρο, στον Κινηματογράφο, στο Θέατρο, στο Δημοτικό Μπαλέτο

Μικροί εξερευνητές «Ανασκαφές στην πόλη» καινοτόμο πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Εργαστήρια με τη συνεργασία των βιβλιοθηκών της πόλης, ιδιαίτερα με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ένταξη της Κατασκήνωσης στο καινοτόμο της πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»

«Γνωρίζω την πόλη και την ιστορία της» με εξορμήσεις στο Αρχαίο Θέατρο και Μουσεία της πόλης

Δραστηριότητες άθλησης (κολύμβηση στη Δημοτική πισίνα και το κολυμβητήριο – ιππασία στον Ιππικό Όμιλο-τουρνουά ποδοσφαίρου & τέννις),

Sleep Over

«Κυνήγι θησαυρού» κ.ά.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΥΛΕΣ

Εξάλλου ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «ανοιχτές αυλές» έκανε ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Κωσταρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως από 1η Ιουνίου ξεκινά και η λειτουργία της Δημοτικής πισίνας, ενώ εκτός από τον Πηνειό τα παιδιά μπορούν να αθληθούν ακόμη στα εξής σχολεία:

1ο Δημοτικό Σχολείο (Ιάσονος & Ιουστινιανού 24Α)

1ο Γυμνάσιο (Ανθίμου Γαζή & Ηπείρου)

10ο Γυμνάσιο – 10ο Λύκειο (Τέρμα Ηρακλειανού)

2ο Γυμνάσιο- 2ο Λύκειο (Αιόλου 4)

6ο Γυμνάσιο- 6ο Λύκειο (1ης Μεραρχίας& Καραολή Δημητρίου)

12ο Γυμνάσιο- 8ο Λύκειο (Τέρμα Ρόδου, Αμπελόκηποι)

4ο ΕΠΑΛ (Σικελιανού & Κάρλας)

«Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται αποτελούν αιτήματα ετών που πλέον παίρνουν σάρκα και οστά», υπογράμμισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης κ. Βούλγαρης, ενώ στη γνωριμία των παιδιών με τον πολιτισμό μέσω των δράσεων του προγράμματος αναφέρθηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια.

«Η πολιτιστική ανάπτυξη ενός δήμου εξαρτάται από το πώς φέρεται στις ευπαθείς ομάδες», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Π. Σάπκα, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στο άνοιγμα του Μουσείου σίτου και αλεύρων για το κοινό.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 12 Ιουνίου στα εξής σημεία:

Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α – 3ος όροφος) ώρες 08:00 π.μ.-13:00 μ.μ.

ΔΗΚΕΛ (Ροδοπούλειο-Χαραυγή) ώρες 08:00 π.μ.-13:00 μ.μ.

ΚΔΑΠ του Δήμου απογευματινές ώρες

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

Έντυπη αίτηση

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αυτεπάγγελτη αναζήτηση)

Ιατρική βεβαίωση παιδιού

Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας

Βεβαίωση εργασίας μητέρας ή κάρτα ανεργίας

Φωτοτυπία της ταυτότητας του Πατέρα

Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων (π.χ.ΑΜΕΑ)

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ