ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ…

Μια αποτυχημένη κατάληψη προφανώς για λόγους αντίδρασης σε κάποιες από τις επιλογές της διεύθυνσης του Γυμνασίου Αμπελώνα, αλλά και κάποιες ζημιές που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του διδακτηρίου για τις οποίες ο διευθυντής κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες μήνυση κατά αγνώστων

έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στο σχολείο.

Ηδη την Παρασκευή συγκλήθηκε σχολικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου εξετάστηκε ενδελεχώς η διαμορφωθείσα κατάσταση, ενώ δεν έλειψαν και επικίνδυνες φωνές τόσο από την πλευρά κάποιων καθηγητών και κάποιων γονέων που δεν δίστασαν να προτείνουν να υποβληθούν μηνύσεις σε παιδιά ηλικίας 12 -14 ετών για την απόπειρα κατάληψης και για τις ζημιές που έγιναν.

Στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου παρέστησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου καθώς επίσης και ο υπεύθυνος σχολικός σύμβουλος ο οποίος αναγνωρίζοντας την ύπαρξη προβλήματος στο σχολείο κάλεσε εκπαιδευτικούς και γονείς να αναζητήσουν παιδαγωγικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ευτυχώς στη συνεδρίαση, παρά τις επικίνδυνες απόψεις περί διώξεων που ακούστηκαν, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και έτσι κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να μην υποβληθούν μηνύσεις σε μαθητές.

Πάντως οι τελικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν τιμωρίες και ποιες θα είναι αυτές αναμένεται να ληφθούν σε νέα συνέλευση εκπαιδευτικών και συλλόγου γονέων την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο διευθυντής θα αποσύρει και τη μήνυση κατά αγνώστων που υπέβαλε στο Α.Τ. Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ