ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ “ΚΛΟΥΖΩ” ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο Χρ. Κέλλας

Να “αφήσει το ρόλο του επιθεωρητή “Κλουζώ” και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων” κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας,

από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.  Παναγιώτη Νάνο, την Υποδιοικήτρια κα. Ανθή Χαλιβέρα, τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Κωνσταντίνα Ζησοπούλου,  αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων, με τα μέλη του οποίου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση για ζητήματα που τους απασχολούν και άπτονται της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κέλλας εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εγκατάσταση του γραμμικού επιταχυντή – Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου – που θα λύσει προβλήματα ετών για τους καρκινοπαθείς της Κεντρικής Ελλάδας.

Ο Διοικητής και Υποδιοικήτρια ενημέρωσαν τον Λαρισαίο βουλευτή για λειτουργικά ζητήματα του νοσοκομείου, με αναφορά  στις ελλείψεις Νοσηλευτικού προσωπικού, τον μειωμένο προϋπολογισμό και ελλείψεις εξοπλισμού.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα απανωτά κρούσματα κλοπών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που παρουσιάστηκαν σε Νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, μετά το τέλος της συνάντησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον Διοικητή την Υποδιοικήτρια, αλλά και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου για την ενδελεχή τους ενημέρωση.

Δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν πλέον στον χώρο της υγείας, δεν είναι απλώς λυπηρά, αλλά εξοργιστικά.

Τελευταία “τραγικά” περιστατικά, είναι οι κλοπές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που αναδεικνύουν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τα τεράστια κενά ασφάλειας που παρουσιάζονται σε χώρους που υπάρχει  Δημόσια περιουσία, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, οι συνέπειες είναι πολλαπλές, αφού αναβάλλονται εξετάσεις ασθενών, που βρίσκονται ακόμη και για μήνες σε λίστα αναμονής.

Καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αφήσει τον ρόλο του “Επιθεωρητή Κλουζώ”, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού και να στηρίξει το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων, για να επιτελέσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο τους.

Ειδάλλως, θα βιώσουμε καταστάσεις, που θα φέρουν τη σφραγίδα της χειρότερης Κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τον τόπο.

Αφού είναι ανίκανοι να πάνε έστω κι ένα βήμα μπρος τη δημόσια υγεία, τουλάχιστον ας διαφυλάξουν τα όσα παρέλαβαν».

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Λαρίσης, η Αντιπρόεδρος κα. Κατερίνα Τσολάκη και ο Γραμματέας κ. Χρήστος Νάκος.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ