ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στη Λάρισα επισκέφθηκε  ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα των υπηρεσιών ασφάλισης μη μισθωτών του Ν.Λάρισας .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή προϊσταμένου περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρισας κου Δ.Ταμπάρα και του προϊσταμένου τμήματος συντάξεων περιφέρειας Θεσσαλίας κου Φ.Λιάκου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού των υπηρεσιών του  ΕΦΚΑ μη μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ).Τα υπηρεσιακά στελέχη τόνισαν ότι αμέσως μετά την ενοποίηση των ταμείων στον ΕΦΚΑ και την ολοκλήρωση των πληροφοριακών εφαρμογών ,άρχισαν να δίνονται αυτοτελείς συντάξεις , αφού μέχρι τώρα δίνονταν μόνο προσωρινές. Οι προϊστάμενοι ευχαρίστησαν τον κύριο Παπαδόπουλο για την επίσκεψη του στην υπηρεσία τους ,αφού όπως τόνισαν, είχαν την ευκαιρία να θέσουν για πρώτη φορά τα προβλήματα των εργαζομένων σε κυβερνητικό βουλευτή και μάλιστα σε μη προεκλογική περίοδο.

Ο κύριος Παπαδόπουλος επεσήμανε την σπουδαιότητα της ενοποίησης των ταμείων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών ετών, υποσχόμενος  να μεταφέρει τις ελλείψεις και τα προβλήματα που του τέθηκαν υπόψη  του στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης .

Ευχήθηκε παράλληλα όποιες ελλείψεις  προσωπικού υπάρχουν, να καλυφθούν άμεσα  με την ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων των δημοσίων υπηρεσιών και την  εφαρμογή του νομοσχεδίου περί  κινητικότητας που  έχει ήδη ψηφιστεί .

Στην συνέχεια, ο Βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στο περιφερειακό υποκατάστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης  μισθωτών Νομού Λάρισας. Τον κύριο Παπαδόπουλο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δ/ντής του υποκαταστήματος κ.Γ.Σταυροθεόδωρος , ο οποίος τον ενημέρωσε  για την δομή και άρτια στελέχωση  της υπηρεσίας του νέου πλέον φορέα ΕΦΚΑ μισθωτών Ν.Λάρισας και των τοπικών καταστημάτων καθώς και για την ικανοποιητική ροή απονομής των συντάξεων στους πολίτες .Στη συζήτηση επισημάνθηκε η τιτάνια  προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε μέσα στο 2017 να ολοκληρωθεί η στελέχωση της υπηρεσίας, μετά την ολοκλήρωση του οργανογράμματος και την έναρξη της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση.

Ο κύριος Παπαδόπουλος υποσχέθηκε να είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής, συμβάλλοντας τα μέγιστα ως Βουλευτής του Νομού, ώστε οι πολίτες να καρπώνονται γρήγορα και έγκαιρα τα συνταξιοδοτικά τους  δικαιώματα τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ