MARC: ΙΔΙΑ ‘Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ 68,6% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα, που αποτυπώνει την απόλυτη απογοήτευση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα συνολικά, καταγράφει η δημοσκόπηση της “Marc” για το “Πρώτο Θέμα”.

Πιο συγκεκριμένα, και παρά τη μεγάλη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πειστεί από την πολιτική πρόταση της σημερινής ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση για το, αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τη χώρα, το 42,4% απαντά ότι θα ήταν περίπου το ίδιο άσχημα, ενώ το 26,2% ότι θα ήταν χειρότερα.

Μόλις το 26,1% διατυπώνει την εκτίμηση ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα άλλαζε θεαματικά την αφόρητη πραγματικότητα την οποία βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές, σε σχέση με αυτή που πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Χωρίς… αντίπαλο παραμένει ο “κανένας”, στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της πλήρους αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος.

Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Marc” για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ο “κανένας” συγκεντρώνει 44.9%, έναντι 35,6% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 19,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Το παραπάνω εύρημα είναι κοινό στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, και προκύπτει ως… οξύμωρο, σε σχέση με το σαρωτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, ναι μεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές και μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ηττάται ωστόσο κατά κράτος από τον… αόρατο “κανένα”.

ysterografa.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ