ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 καλούμαστε να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και να συμμετάσχουμε στη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΛΜΕ. Όσοι  υποψήφιοι εκλεγούν θα μεταφέρουν το σφυγμό του σχολείου που βιώνουν, τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί ,με τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Η κυβέρνηση ,που πάσχει από το γνωστό μετεκλογικό αριστερό αλτσχάιμερ, το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει να επιδείξει είναι να ενεργοποιεί κόφτες. Κόφτη μισθών και συντάξεων  αντί αυξήσεων όπως υποσχέθηκαν, κόφτη διορισμών τουλάχιστον έως το 2019 αντί προσλήψεων 20.000 εκπαιδευτικών όπως δεσμεύονταν, κόφτη μεταθέσεων  αντί στήριξης οικογενειών, κόφτη ωρών μαθημάτων και οργανικών αντί στήριξης όλων των ειδικοτήτων, κόφτη τμημάτων και Τομέων των ΕΠΑΛ καθώς και οργανικών θέσεων αντί αναβάθμισης της Τ.Ε.,  κόφτη σχολικού Αθλητισμού με μαθητές να πληρώνουν τις μετακινήσεις τους, κόφτη, κόφτη, κόφτη….

Δυστυχώς όμως για αυτούς δεν θα κόψουν το μεράκι του Έλληνα καθηγητή για το λειτούργημά του. Δεν θα κόψουν την προσπάθειά του για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο. Ζητούμε άμεσο ξεπάγωμα του μισθού μας, ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη,Η ΔΑΚΕ Δ.Ε πιστεύει σε μία αξιολόγηση απαλλαγμένη από μισθολογικές και άλλες κυρώσεις, η οποία θα έχει πρώτιστο στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού. Το ΥΠΠΕΘ μιλά για  <<αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου>>.

Φυσικά Αξιολόγηση χωρίς Επιμόρφωση δεν νοείται.Η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση του ωρολογίου προγράμματος. Θέση της ΔΑΚΕ είναι ότι όλα τα μαθήματα είναι ίσης αξίας και επιβάλλεται να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Η πρώτη Λυκείου θα είναι το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για τις δύο επόμενες τάξεις προβλέπεται μικρός κορμός μαθημάτων και μεγάλος αριθμός επιλεγόμενων.Τα περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα δε θα μπορούν να διδαχθούν, γιατί δε θα συμπληρώνεται ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός μαθητών. Θα ανοίξει, λοιπόν, ξανά το ζήτημα της κινητικότητας των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν, καθώς και το ζήτημα της συγχώνευσης σχολικών μονάδων. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση της «πρώτης  φοράς Αριστεράς» μιλά για 12χρονο ενιαίο σχολείο και για μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση!

Το ίδιο και όλες οι άλλες αριστερές παρατάξεις της ΟΛΜΕ! ΜΟΝΟ η ΔΑΚΕ στηρίζει και ιδεολογικά και εκπαιδευτικά την Λυκειακή Τ.Ε.. Με την καθιέρωση των Τομέων στην Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ και των ειδικοτήτων στην Γ΄ τάξη πλεονάζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και αυτοί χωρίς αίτησή τους μετακινούνται στα ΔΙΕΚ (με διαφορετικό φυσικά ωράριο και εργασιακό καθεστώς). Η  ΔΑΚΕ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της δημιουργίας τετάρτου έτους μαθητείας-πρακτικής άσκησης για όλες τις ειδικότητες(ώστε να στηριχτούν στο σύνολό τους) και με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα των μαθητών.

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε έχει προτείνει τη δημιουργία μιας αποκεντρωμένης Σχολής Στελεχών της Εκπαίδευσης με μοριοδότηση όσων αποφοιτήσουν από αυτήν και με ταυτόχρονη απαλλαγή των επιμορφούμενων από τα διδακτικά τους καθήκοντα.Απαιτούμε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμους διορισμούς. Με το νόμο Κατρούγκαλου  αναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν στα 67 έτη (και στα δισέγγονά τους!). Διεκδικούμε την επαναφορά της δυνατότητας συνταξιοδότησης στην ηλικία των 60 με 30 έτη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς.

Για κάποιους στην ΟΛΜΕ μοιάζει να σταμάτησε ο χρόνος στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015, τότε που ανέβηκε στην εξουσία η «πρώτη φορά αριστερά», έχοντας υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες. Είναι παραπάνω από φανερή η φιλοκυβερνητική στάση των αριστερών παρατάξεων που δείχνουν ανοχή σε ό,τι κι αν κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Η ματαιοδοξία τους δυστυχώς τους καθιστά επικίνδυνους για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.Δηλώνουμε πάντα «παρών» στους αγώνες για τα συμφέροντα του καθηγητή και ΜΟΝΟ.

Όπως βρεθήκαμε απέναντι στον Φίλη για τους «παρκαρισμένους  εκπαιδευτικούς» άμεση και έντονη ήταν και η αντίδραση της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας στις εξωφρενικές δηλώσεις της Κεραμέως για «καθηγητές – φαντάσματα». Ορθώνουμε διαχρονικά το συνδικαλιστικό μας ανάστημα (που δυστυχώς για κάποιους είναι πολύ μεγάλο) σε όποιον αντιτίθεται στην ενότητα και τη συσπείρωση του κλάδου.  Αγωνιζόμαστε για τον κάθε συνάδελφο χωρίς κομματικές παρωπίδες. Διεκδικούμε μια Παιδεία με Αρχές, Αξίες και Ιδανικά.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε:

Βαρσαμής Γεώργιος

Γεωργιτζίκη Γεωργία                                     

Γιακοβής Δημήτριος                                      

Γκαδρής Αθανάσιος

Γκαραγκούνη Αργυρώ             

Γλιούμπα Ελένη

Γραβάνης Στέφανος

Δουκάκης Αντώνιος

Κασσίδα Ασπασία

ΚατσιαβριάςΠέτρος

Καρκαλής Νικόλαος

Κοντσιώτης Κωνσταντίνος

ΚουκούληςΓεώργιος

ΚουλουράςΓεώργιος

ΚωστόπουλοςΚωνσταντίνος ,

Μακρυγιάννης Παντελής

Μαλάκος Σταμάτης

Μίζιος Αθανάσιος

Μπασαγιάννης Χρήστος                  

Μπατσίλα Δάφνη

Μπόλης Κωνσταντίνος

Μπούτος Νικόλαος

Νάνης Δημήτριος

Νταφούλης Γεώργιος

Παναγιώτου Νικόλαος

Παπαϊωάννου Δημήτριος

Σταθάκη Φωτεινή

Τζέκας Θωμάς           

Τζηκούλης Δημήτριος

Τζιατζιάς Μιχαήλ

Φούντας Αθανάσιος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ