ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ

“Υπάρχει κράτος δικαίου που τηρεί τους νόμους;”, αναρωτιέται ο κάτοχος του λογαριασμού Β.  Πιπέρης  που δεν μπορεί να πληρώσει τα έξοδα κηδείας του πατέρα του και να αγοράσει αναπηρικό καροτσάκι  

Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση του Βασίλη Πιπέρη του γνωστού πρώην ηθοποιού ο οποίος έχει καθηλωθεί λόγω προβλήματος υγείας σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της ενέργειας της εφορίας και της τράπεζας στην οποία διατηρεί ακατάσχετο λογαριασμό να του κατάσχουν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτόν

και τα οποία προορίζονταν για την πληρωμή των εξόδων της κηδείας του πατέρα του αλλά και για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

“Είμαι ο Βασίλης Πιπέρης, πρώην μουσικός και ηθοποιός, 47 ετών και τετραπληγικός. Διατηρώ ένα λογαριασμό στην ALPHA BANK ο οποίος έχει δηλωθεί σαν ακατάσχετος και εκεί μπαίνει η πενιχρή σύνταξη που μου χορηγεί το κράτος. Στον λογαριασμό αυτό είχαν μπει κάποια χρήματα που ενέκρινε ο ΕΟΠΥ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Έχω ένα χρέος στη εφορία το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης.

Την Πέμπτη 26 Μαίου πέθανε ο πατέρας μου και την επομένη έγινε η κηδεία του. Σήμερα το πρωί πήγε η μητέρα μου να πάρει χρήματα για να πληρωθεί η κηδεία.. Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως. Η Εφορία είχε κάνει κατάσχεση και πήρε το ποσόν των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€). Εντελώς παράνομα μας άφησαν δίχως χρήματα και έτσι ούτε η κηδεία μπορεί να πληρωθεί ούτε το υπόλοιπο που έχει μείνει από την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.

Δεν ξέρω αν ευθύνεται η Εφορία ή η Τράπεζα για την παράνομη αυτή κατάσχεση. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν Νόμοι και αν αυτοί τηρούνται από το κράτος ή από οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω το δίκιο μου και που. Στα δικαστήρια εκτός από τον πολύ χρόνο που θα χρειαστεί απαιτούνται και έξοδα που είναι αδύνατο να καλυφθούν.

Ζητώ να παρέμβει κάποιος αρμόδιος – αν υπάρχει – και να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και η παρανομία για να συνεχίσουμε, εγώ και η μητέρα μου την φτωχική αλλά αξιοπρεπή ζωή μας.

Παρακαλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθώ.

Το μόνο που ζητάω είναι να τηρηθούν οι Νόμοι και να αντιμετωπίσουν κάποτε εμάς τους ΑΜΕΑ σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα. Διαφορετικά αν τους είμαστε βάρος ας έρθουν να μας εκτελέσουν. Είναι προτιμότερο από τις συνθήκες διαβίωσης και τον αργό θάνατο που μας επιβάλλουν κάθε μέρα”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com