ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝΛ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με επιτυχία συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η πρωτοβουλία των ψυχολόγων και του γραφείου εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου είχε ως αφετηρία τον έντονο προβληματισμό των γονέων

πάνω σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας όπως αυτός αποτυπώνεται καθημερινά στις επισκέψεις τους σε ειδικούς.

Με βάση τα παραπάνω οργανώθηκαν από μια ομάδα ψυχολόγων και επισκεπτριών υγείας δύο εβδομαδιαία σεμινάρια για κάθε δημοτικό σχολείο που απευθύνονται στους γονείς μαθητών όλων των τάξεων και πραγματοποιούνται πρωινές ώρες στο χώρο του σχολείου.

Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της οικογένειας στις νέες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, τη διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών και την ενίσχυση του γονέα στο πολυσύνθετο έργο του. Στον τομέα της υγείας τα θέματα που αναπτύσσονται σχετίζονται με την προφύλαξη της υγείας των παιδιών ενώ δίδεται έμφαση στη σημασία του εμβολιασμού ο οποίος τελευταία αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από μερίδα γονέων.

Στόχος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι να συστηματοποιήσει την επαφή του με φορείς που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και να σταθεί υποστηρικτικά δίπλα τους. Στο παραπάνω πλαίσιο καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν στις ποικίλες  δράσεις που κατά καιρούς οργανώνονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ