ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Με απόφαση του περιφερειάρχη εκδόθηκε πρόσκληση για τη δράση προϋπολογισμού 3,3 εκ. €

«Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας είναι η έμπρακτη στήριξη στην καθημερινότητά των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος και ιδίως εκείνων με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με απόφαση του οποίου εκδόθηκε η Πρόσκληση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

(Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), για υποβολή προτάσεων στον Άξονα 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» / Θεματικό Στόχο 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» / Επενδυτική Προτεραιότητα 9i «Ενεργητική ένταξη, μεταξύ άλλων και με σκοπό την προώθηση των ίσων ευκαιριών και της δραστήριας  συμμετοχής, και τη βελτίωση των δυνατοτήτων  απασχόλησης» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1303/2013.

Η Πρόσκληση με α/α 036, αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το έτος 2017-2018» με στόχο την διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια), θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το έτος 2017-2018 σε Βρεφικούς – Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) (δημόσιες και ιδιωτικές δομές).

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο άτομο.

Η Πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων προϋπολογισμού έως 3.355.098,00 €, με συγχρηματοδότηση  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους και είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.

«Επαναβεβαιώνουμε για ακόμη μια φορά τη στρατηγική επιλογή της περιφέρειας Θεσσαλίας για αυτοδιοικητική πολιτική με έντονα κοινωνικό πρόσωπο, επιλογή που τη θεωρούμε εθνικό καθήκον σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 αξιοποιούμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε αποφασιστικά, στην καθημερινότητά τους, εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, τα τελευταία τρία χρόνια χρηματοδοτώντας τη δράση με 14 εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα δημιουργούμε και στηρίζουμε πολλές θέσεις εργασίας, εξίσου σημαντικό στη σημερινή εποχή».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ