ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΑΠ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση με την οποία εξηγούν τους λόγους της παρέμβασής τους στο τραπεζάκι και στην αποθήκη της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λάρισας εξέδωσαν τα ατομα που πραγματοποίησαν αυτή την παρέμβαση που αυτοαποκαλούνται ως “Διάφορα παραβατικά στοιχεία από τις εστίες ανομίας της πόλης”. Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

“Δευτέρα 22/5: Η ΔΑΠ έχει προγραμματισμένο πάρτυ στον διάδρομο του ΤΕΙ (με είσοδο προφανώς, αφού η ΔΑΠ
κοστολογεί το ποσό που πρέπει να δώσεις για να μπεις στην ιδιοκτησία της) και γεμίζει τον χώρο με αφίσες. Κάποιοι
φοιτητές αντιδρώντας στην μετατροπή του διαδρόμου σε γαλανόλευκο μπουζουκτσίδικο ξεκινάν να σκίζουν κάποιες
αφίσες απέναντι από τον «πάγκο αντιπληροφόρησης». Δύο μπράβοι τους πλησιάζουν και αφού σπρώχνουν τους δύο
από αυτούς τους «ενημερώνουν» πως ο διάδρομος θα γεμίσει αφίσες αφού είναι το πάρτυ σήμερα και τους «ζητά» να μην τις πειράξουν.
Τετάρτη 24/5: Το πανηγύρι της «δημοκρατίας» έχει ξεκινήσει και ομάδα φοιτητών (συμπεριλαμβανομένων κάποιων
που «συζήτησαν» με τους ιδιωτικούς μπάτσους τη Δευτέρα) και συντρόφων περνάει από τον κεντρικό διάδρομο για να εντοπίσει τυχών «παρεμβάσεις» στον πάγκο αντιπληροφόρησης από τους φιλελέδες. Οι ίδιοι μπράβοι τους
ακολουθούν, έτοιμοι να επέμβουν για να σώσουν τους πελάτες τους, έχοντας το θράσος μάλιστα (ή καλύτερα, την
εντολή από τα γαλάζια παιδιά) να μπουν μέσα στο Αντιδραστήριο για να κόψουν κίνηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια των
εκλογών και της παρουσίας μας στο ΤΕΙ αντιληφθήκαμε ασφαλίτες να κάνουν βόλτες στο ΤΕΙ για να σιγουρευτούν πως οι μελλοντικοί εργοδότες τους είναι καλά.
Πέμπτη 25/5: Διάφορα άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον πάγκο
της ΔΑΠ για να τους κάνουμε ξεκάθαρο πως οι μπράβοι και οι ασφαλίτες δεν έχουν χώρο στο ΤΕΙ, πως οι πράξεις τους πλέον δεν θα μένουν αναπάντητες, πως οι μέρες τις αφθονίας τους είναι μετρημένες. Αφού γράψαμε συνθήματα στους τοίχους ανοίξαμε την πόρτα της αποθήκης τους με κλειδιά και όχι παραβιάζοντάς την όπως λένε (αφού τελικά δεν χρειάστηκε) και ψάξαμε τα πράγματά τους. Χρήσιμα αντικείμενα (ζελοτέιπ, γλουτολίνη, στυλό, καρέκλες και τραπεζάκια 1 ) αφαιρέθηκαν για να χρησιμοποιηθούν για κινηματικές διαδικασίες, ενώ αφίσες και λοιπά διαφημιστικά της ΔΑΠ πετάχτηκαν. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής τσέπης (a.k.a. κομπουτεράκι), που αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, ήταν χαλασμένος οπότε τον στείλαμε και αυτόν.

Λόγοι για να επιτεθείς στη ΔΑΠ πολιτικά-υλικά:
Η ΔΑΠ:
1.Σε ιδρύματα (ΑΕΙ ΤΕΙ) που έχει αυτοδυναμία (σε συνδυασμό με την ελλιπή αντίσταση των υπολοίπων φοιτητών-
τριων ) ,κοινωνικά μιλώντας, όχι μετρώντας έδρες και ψήφους, πουλάει νταηλίκι, φέρνει μπράβους ή νεοναζί για
τραμπουκισμό αριστερών- αναρχικών. Έχει δείρει «αντιφρονούντες», έχει ακόμα απαγάγει σύντροφο (στο ΤΕΙ
Θεσσαλονίκης) όταν εκείνος κατευθυνόταν σε συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων συμβουλίων διοίκησης.
2.Είναι η (μοναδική πλέον στο ΤΕΙ της Λάρισας) παράταξη που εξαγοράζει ψήφους υποσχόμενη τσάμπα ποτό ή
μπουκάλι σε κάποιο μαγαζί. Εκείνη η παράταξη που σε προσεγγίζει επειδή «όλοι μια παρέα είμαστε» κατά την
εγγραφή σου και σε θυμάται λίγο καιρό πριν τις εκλογές. Εκείνη που βάζει κόσμο στα ψηφοδέλτιά της, μερικές φορές χωρίς καν να τον ρωτήσει.
3.Μιλάει για αξιοκρατία (από μόνη της προβληματική σαν έννοια), για διαφάνεια ενώ παράλληλα γλείφει
ομοϊδεάτες καθηγητές, λασπολογεί τους «αντιδραστικούς» και προσπαθεί να μας μάθει πως όποιος-α είναι στην κλίμα τους θα αποκτήσει κοννέ για δουλειά, θα περάσει πιο εύκολα κάποια μαθήματα και πως αν κάνει αρκετή χαμαλίκα (αφισοκολλήσεις, και λοιπό τρέξιμο για την παράταξή τους) θα ανταμειφτεί.4.Είναι εκείνη που υποτίθεται πως θέλει να γίνονται γενικές συνελεύσεις, στις σχολές που μπορεί να καλέσει από
μόνη της (σαν πρώτη και αυτοδύναμη παράταξη) δεν καλεί ποτέ. Εκείνη που δεν θα αναγνωρίσει κάποια γενική
συνέλευση αν δεν της αρέσει το αποτέλεσμά της.
5.Είναι η παράταξη της ΝΔ. Ενός κόμματος όπου ανοιχτά πλέον υπερασπίζεται πολιτικά για την κατάργηση ΟΛΩΝ
των κοινωνικών παροχών, ιδιωτικοποίηση (άρα και αύξηση του κόστους) ΟΛΩΝ των υπηρεσιών, την «αναγκαστική» φτωχοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, τις «λογικές» απελάσεις μεταναστών, τις «λογικές» δολοφονίες τους (ατυχήματα τα ονομάζουν εκείνοι) στα σύνορα, στις θάλασσες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (« κέντρα φιλοξενίας»), τους βασανισμούς μεταναστών-αναρχικών σε αστυνομικά τμήματα. Εκείνο το κόμμα που έχει στείλει στο νοσοκομείο εκατοντάδες διαδηλωτές, στα δικαστήρια άλλους τόσους. Το κόμμα που μιλάει για εστίες ανομίας, ακραία και παραβατικά στοιχεία, εχθρούς της δημοκρατίας και έλλειψη αστυνόμευσης προωθώντας την επίθεση στα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται στις αντικοινωνικές αποφάσεις της εξουσίας (καταλήψεις, συγκρουσιακές διαδηλώσεις-απεργίες, σκουριές κ.α.). Ένα κόμμα που έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ καθηγητή (Νίκος Τεμπονέρας) ο οποίος συμμετείχε σε κατάληψη σχολείου ενάντια στο τότε νομοσχέδιο για την παιδεία.
6. Έχει στην πολιτική της ατζέντα την εισαγωγή των επιχειρήσεων ακόμα και στο πρόγραμμα σπουδών.
Υπερασπίζεται την κατάργηση και των τελευταίων «κρατικών παροχών» αντικαθιστώντας τις δομές αυτές με
επιχειρήσεις, την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, άρα και την ελεύθερη πρόσβαση των μπάτσων στα ιδρύματα, την εγκατάσταση καμερών, την είσοδο των φοιτητών με την επίδειξη του πάσο. Απονοηματοδοτώντας την έννοια του ασύλου*, τσουβαλιάζοντας όλες τις μορφές βίας και παρανομίας σαν –ντε φάκτο- ανήθικες προσπαθεί να μας πείσει πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, ότι είναι παράνομο, είναι και ανήθικο.
Εμείς κρίνουμε πως οι πράξεις μας δεν πρέπει να καθορίζονται σύμφωνα με το τι είναι νόμιμο και παράνομο αλλά
σύμφωνα με την ωφελιμότητα ή μη της κάθε πράξης για την κοινωνία, αφού η εξουσία η οποία ορίζει τους νόμους
κρίνει βάση των δικών της συμφερόντων και όχι της κοινωνίας . Θυμόμαστε πως νόμιμες ήταν οι εξορίες, οι
βασανισμοί και οι εκτελέσεις αντιφρονούντων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (και εξόντωσης) εβραίων,
ομοφυλόφιλων, αντιφασιστών. Βλέπουμε πως νόμιμα πλέον είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (φυλακές ουσιαστικά) των μεταναστών, τα χαράτσια, οι μαζικές απολύσεις, η εξαθλίωση της κοινωνίας, η καταστολή όσων αντιδρούν, το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών-πόρων στο κεφάλαιο. Θυμόμαστε πως παράνομες ήταν οι συγκεντρώσεις, 3 ή περισσοτέρων ανθρώπων, η κυκλοφορία μετά τη δύση του ήλιου, η προπαγάνδα και οι δράσεις ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Βλέπουμε πως παράνομο είναι το να αντιδράς στην υποτίμηση της ζωής σου, στον εργασιακό μεσαίωνα, στην καταστροφή της φύσης, στις μαζικές απολύσεις, στην καταστολή των μπάτσων.
Αφού λοιπόν ξέρουμε πως όσο βαθαίνει η κρίση και τα νόμιμα δικαιώματά μας θα λιγοστεύουν από τη στιγμή που δεν βολεύουν την εξουσία:
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ
*H «έννομη» ΔΑΠ είχε σιδεριές (οι οποίες προφανώς και βρίσκονται πλέον στην κατοχή μας) κάτω από τον πάγκο της έχοντας την ψευδαίσθηση πως θα μας αντιμετώπιζαν σε μία πιθανή σύγκρουση.
Υ.Γ. Περιμένουμε τον Κούλη, μόλις γίνει κυβέρνηση και “τελειώσει” με τα Εξάρχεια να περάσει μία βόλτα και από το ΤΕΙ”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com