ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, καταστηματάρχες και πολίτες του Αμπελώνα είχαν χθες εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου που συναντήθηκαν μαζί τους στο πέτρινο πρώην δημαρχείο μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της δ.κ. Τ. Νταλαμπέκα.

Στη συνάντηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής συμμετείχαν οι ατιδήμαρχου Χρ. Τσιόπας και Γ.Κουτσοδήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρ. Σουρλατζή και Κ. Χρυσοβέργης, ενώ τη συνάντηση παρακολούθησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μ. Ρίζος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το χειρισμό των αδέσποτων, μ τα προβλήματα που δημιουργεί η άμμος στη νέα παιδική χαρά στο κέντρο,το παλιό δίκτυο ύδρευσης, ο περιφερειακός δρόμος του Αμπελώνα, ενώ αναδείχθηκε και η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας λαογραφικού μουσείου, αλλά και πολιτιστικού κέντρου.

Για το θέμα των αδέσποτων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα,υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης δομών που θα χειρίζονται τα αδέσποτα, εστίασε στις ευθύνες ιδιοκτητών που αφήνουν στους δρόμους σκυλιά, σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια στείρωσης αδέσποτων, απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας κυνοκομείου αφού όπως τόνισε απαγορεύεται από τη νομοθεσία, εώ ξεκαθάρισε ότι για τα δεσποζόμενα ζώα θα εφαρμοστεί νόμος που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να τσιπάρουν και να δηλώνουν τα ζώα τους.

Για το θέμα της παιδικής χαράς υποστήριξε ότι ο δήμος αναζητά λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της σκόνης από την άμμο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αλαγή του δαπέδου μέσα από νέα χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο.

Ο κ. Τσιόπας στάθηκε αλληλέγγυος στο αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας λαογραφικού μουσείου χαρακτηρίζοντας ενδιαφέρουσα την πρόταση που κατατέθηκε από συλλέκτες παλαιών αντικειμένων του Αμπελώνα που θέλουν να δημιουργήσουν ένα μόνιμο εκθετήριο – μουσείο στον Αμπελώνα.

Τέλος για τα θέματα της παράκαμψης, της ύδρευσης και της αποχέτευσης σημείωσε ότι ο δήμος αναζητά χρηματοδότηση, ενώ για το Πολιτιστικό Κέντρο υπογράμμισε ότι θα γίνει στο παλιό δημαρχείο πάνω από την Τράπεζα μόλις βρεθεί χρηματοδότηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ