ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΦΩΤΟ)

Με πολλές αναφορές στη Λάρισα και τη Θεσσαλία και στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αγώνα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας η εκδήλωση-ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη σε πυκνό ακροατήριο στάθηκε ιδιαίτερα στα στρατηγικά πλεονεκτήματα της πόλης και της περιοχής, περιγράφοντας το όραμα μιας Λάρισας «ανοιχτών οριζόντων και τεράστιας προοπτικής».

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον πρωτογενή τομέα παραγωγής αλλά και στον τουρισμό η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στο «Πρόγραμμα Ελλάδα» και στην προοπτική δημιουργίας στην περιοχή ενός δικτύου μεταφορών, ενέργειας, γνώσης, έρευνας, πολιτισμού και υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, τονίζοντας ότι στη Λάρισα θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο αγροτικό κέντρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οπως ανέφερε η κ. Γεννηματά αυτή την ώρα, τη δύσκολη ώρα για το Έθνος είναι η ώρα, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο Ελπίδας. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα. Το σχέδιο για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω, για να πάρει ο Ελληνικός Λαός τη χώρα του πίσω. Για να ξαναγίνει ο πολίτης κυρίαρχος στον τόπο του, στην εργασία του, την επιχείρησή του, στο σπίτι του .

“Δεν πιστεύουμε σε εύκολους δρόμους. Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις.

Δεν προσερχόμαστε στον Ελληνικό Λαό ως προφήτες της μόνης ή της μοναδικής αλήθειας.

Εγγυόμαστε όμως ότι σε έναν σύντομο χρονικό διάστημα ,ο λαός θα μπορεί για πρώτη φορά μετά την κρίση να βλέπει ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο με τη συμβολή όλων.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε”, υποστήριξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το «σχέδιο Ελλάδα» έχει την εξής φιλοσοφία: Πρέπει να υπάρξουν πιλοτικά projects αναπτυξιακά, διακλαδικά σε κάθε Περιφέρεια συμφωνημένα με τους παραγωγικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση.

“Αυτά  είναι που θα συμπαρασύρουν και τις μεγάλες τομές, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε όλο υφιστάμενο πολιτικό, διοικητικό, θεσμικό, νομοθετικό πλαίσιο. Τόσα χρόνια όλοι λέμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν,  κανείς δεν τις αποφασίζει, κανείς δεν τις τολμά, όλοι σκοντάφτουν σε μικρότερα τοπικά ή μεγαλύτερα  κεντρικά συμφέροντα.

Αν όμως υπάρξει μια ατμομηχανή σε κάθε Περιφέρεια μπορεί να συμπαρασύρει τις αναγκαίες αλλαγές για την υλοποίηση της.

Στη βάση αυτών των αναγκών η  Βουλή θα νομοθετήσει με διαδικασίες fast track όπως κάναμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα.

Και αυτή η νομοθέτηση θα παραμείνει για κάθε επένδυση από δω και πέρα.

Η κεντρική φιλοσοφία του σχεδίου μας, στηρίζεται και  σε μεγάλες επενδύσεις αλλά και σε κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Και πρέπει να τους δώσουμε τη βοήθεια να εκσυγχρονιστούν, να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν καινοτόμες λύσεις με ποιοτικά επώνυμα ελληνικά προϊόντα και συνεργασίες κλάδων.

Έτσι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα οφέλη και μπορούμε να πυροδοτήσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία την ανάπτυξη”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Μήνυμα ενότητας, μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αναγκαιότητα συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου υποστηρίζοντας ότι η Λάρισα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους.

“Μήνυμα ενότητας, μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα, για να ξαναγίνει ο χώρος, πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική Κοινωνία.

Ο ισχυρός προοδευτικός φορέας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, και όσοι τους υπηρετούν, από το οικονομικό ή μιντιακό κατεστημένο, κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν αυτή την προοπτική.

Κοινός στόχος τους να περιφρουρήσουν το τεχνητό δίπολο του μικρού δικομματισμού. Δεν μας επηρεάζουν, δεν έχουν τύχη αυτές οι μεθοδεύσεις”.

Η κ. Γεννηματά στάθηκε και στο τέταρτο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία ντροπής. Μια συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου.

“Η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη  παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην σύγχρονη  ιστορία μας.

Είναι μια   συμφωνία ντροπής.

Ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε ο Πρωθυπουργός σοβαρά, με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον.

Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης που ήταν σκόπιμη, έδωσε την δυνατότητα να μπουν στο τραπέζι μέτρα που δεν ήταν στην συζήτηση το φθινόπωρο.

Η νέα περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

«Τα έδωσε όλα» συνειδητά στους δανειστές.

Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση τσακίζει τη μεσαία τάξη και κάνει τους  φτωχούς, φτωχότερους”, κατέληξε καταχειροκροτούμενη η Φ. Γεννηματά.

ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νωρίς το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το ΤΕΙ Λάρισας συνοδευόμενη από το βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κ. Μπαργιώτα, τονγραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Β. Εξαρχο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Π. Χριστίδη, επισκέφθηκε το ΤΕΙ Λάρισας και εημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Π. Γούλα για τα προβλήματα και τις δραστηριότητες του ιδρύματος

Σε μια συμβολική κίνηση η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του τμήματος ζωικής παραγωγής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σπουδαστές και καθηγητές του τμήματος.

Μετά την επίσκεψη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ανέφερε:

“Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 που ήταν η μόνη που προέβλεπε απομείωση του χρέους, όταν η χώρα θα έφτανε στα πρωτογενή πλεονάσματα. Η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε και επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων στον τόπο. Το χάσαμε και αυτό. Χαρίσαμε 6 δις στους Ευρωπαίους τραπεζίτες με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του κ. Τσίπρα.

Ήρθε το 2016 για να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του και να τους πείσει να ψηφίσουν. Και τι έκανε; Υπέγραψε μια συμφωνία που έλεγε ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή μετά το 2018, αφού πάρουμε όλα τα μέτρα πρώτα που μας ζητούσαν. Τώρα για να ξαναβοηθήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν ανέβασε πάρα πολύ υψηλά το χρέος, ενώ ήδη ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι μετά το 2018 θα έρθουν οι ρυθμίσεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Και τι κάνει; Δημιουργεί σύγχυση, εντείνει την αβεβαιότητα. Κάθε μέρα αλλάζει γραμμή. Κάθε μέρα παρουσιάζει διαφορετικά σενάρια. Κάθε στέλεχος λέει και κάτι διαφορετικό.

Και χθες ανακάλυψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει πια το χρέος, αλλά ο καθαρός δρόμος για να βγουν στις αγορές. Ναι αλλά για να βγουν στις αγορές προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Γιατί εάν βγουν στις αγορές με υψηλότερα επιτόκια, ενώ οι εταίροι μας δανείζουν 1,5%, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η κ. Γεννηματά το μεσημέρι είχε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών φορέων παρουσία των κ.κ. Μπαργιώτα, και Εξαρχου, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Στη σύσκεψη είχε την ευκαιρία να ακούσει προτάσεις και επισημάνσεις για την κατάσταση του αγροτικού χώρου, αλλά και να παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο πλούτος της ελληνικής γης με την ταυτόχρονη στήριξη του αγροτικού κόσμου που θα πρέπει να αφεθεί να παράξει.

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Με την ευκαιρία της παραμονής της στη Λάρισα η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και το αρχαίο θέατρο όπου και ενημερώθηκε τόσο από το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη που την επισκέφθηκε όσο και από τον πρώην προϊστάμενο εφορίας αρχαιοτήτων κ. Τζαφάλια, για την πορεία των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους.

Σήμερα η κ. Γεννηματά ολοκληρώνει την παρουσία της στο νομό με τις επισκέψεις της στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και το Κ.Υ. Ελασσόνας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ