ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το θέμα της “μη πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες πάροχους”, φέρνει στη βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας,

συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου.

Οι ερωτώντες βουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς “προβλέπεται ειδική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που αφορούν τα πριν τις 31/12/2012 έτη και για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση παραστατικά και δεν έχουν εκκαθαριστεί, με προθεσμία, μάλιστα, μέχρι 30/6/2017”.

Η χρηματοδότηση αφορά τους κλάδους:

Διαγνωστικά Κέντρα- Εργαστήρια, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Μονάδες χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Συμβεβλημένους Ιδιώτες ιατρούς, Προμηθευτές Υγειονομικού και λοιπού Υλικού,  Συμβεβλημένους Λοιπούς πάροχους υπηρεσιών υγείας (φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κλπ), Φαρμακευτικές εταιρείες και Φαρμακεία.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως “οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας προβλέπουν πλήρη επίλυση του θέματος και είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα καθώς η κατάσταση αυτή ανεξαρτήτως γραφειοκρατικών δικαιολογιών και εμποδίων, εκθέτει τη χώρα μας, με αβέβαιες μελλοντικές συνέπειες για επόμενες συμφωνίες.

Αναλυτικά τα ερωτήματα των βουλευτών:

1) Σε ποιό ακριβώς στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εν όψει της λήξης της προθεσμίας;

2) Τι ποσά έχει αποπληρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ ανά κατηγορία δικαιούχων;

3) Μπορείτε να μας δώσετε μία σαφή εικόνα της πορείας εκκαθάρισης και ειδικότερα των αποπληρωμών ανά κλάδο , όπως αναφέρονται στο Νόμο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ