Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΛ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψήφιους των Γενικών λυκείων σε όλη τη χώρα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου έστειλε τις ευχές της στους μαθητές επισκεπτόμενη το εξεταστικό κέντρο στο ΓΕΛ Τυρνάβου όπου έγινε δεκτή από την πρόεδρο του κέντρου και διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου Κ. Πατσή.

Η κ. Αναστασοπούλου αφού έστειλε τις ευχές της σε όλους τους μαθητές και αφού σημείωσε ότι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι καθηγητές και οι υπηρεσίες της Εκ/σης φροντίζουν ώστε και αυτή η εξεταστική διαδικασία να διεξαχθεί σε κλίμα ασφάλειας και ηρεμίας, αδιαβλητότητας και διαφάνειας, απευθυνόμενη στους υποψήφιους τόνισε:

«Αγαπητοί μας μαθητές, κάθε τέλος σηματοδοτεί και μία νέα αρχή. Για εσάς, που με κόπο και επιτυχία φτάσατε ως εδώ, ξεκινάει ένα νέο ταξίδι, αυτό της ενηλικίωσης με τους πολυάριθμους σταθμούς της ζωής. Όπως κι αν είναι αυτός ο σταθμός, καλός ή λιγότερο καλός, σημασία έχει «ο πηγαιμός»  και η ελπίδα για τα επόμενα ταξίδια».

ΤΟ ΘΕΜΑ

«Ο ρόλος της Επιστήμης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει αυτό το στόχο», ήταν το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι σήμερα.

Τα θέματα γενικά κρίνονται ως προσιτά. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το in.gr το κείμενο της περίληψης είναι ευσύνοπτο και κατανοητό. Βατή χαρακτηρίζεται η άσκηση κατανόησης κειμένου (Β1). Οι ερωτήσεις της θεωρίας κρίνονται βατές, ωστόσο, για πρώτη φορά τίθεται ερώτημα σχετικά με το ασύνδετο σχήμα. Βατές αλλά με προσοχή στην Β3α οι λεξιλογικές ασκήσεις. Όσον αφορά στο θέμα της Έκθεσης το α’ ζητούμενο είναι γενικό και ασαφές ενώ το β’ είναι προβλεπόμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ