ΦΟΒΟΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Φόβους για νέα επιβάρυνση της ατμόσφαιρας σ τη Λάρισα και τη γύρω περιοχή εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε σωρευμένα υλικά της κεραμοποιίας «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», έξω από τη Λάρισα, εκφράζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας που ήδη ειδοποίησαν αστυνομία και εισαγγελία για τη φωτιά,

ενώ στο χώρο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για το φόβο αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κ. Νούσιο οι Πυροσβέστες που βρέθηκαν χθες στο σημείο διαπίστωσαν ότι παραβιάστηκαν οι σφραγίσεις του χώρου και με αυτό το δεδομένο η περιφέρεια ενημέρωσε σήμερα αστυνομία και εισαγγελία.

Παράλληλα στελέχη της υπηρεσίας περιβάλλοντος σφράγισαν εκ νέου σήμερα το χώρο, ενώ η περιφέρεια αναζητά τρόπους απομάκρυνσης του υλικού αν βρεθεί κοινός τόπος τόσο με την υπηρεσία περιβάλλοντος του υπουργείου όσο και με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και χωματουργικές εργασίες με τη βοήθεια μηχανημάτων της Περιφέρειας, προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες μικροεστίες που συνεχίζουν να «καπνίζουν», ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη ποιο ακριβώς είναι το υλικό που καίγεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ