ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΧΑΛΑΖΙΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ, ΛΥΓΑΡΙΑ

Την άμεση επίσκεψη των γεωπόνων του ΕΛΓΑΣ στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες στις περιοχές του Αργυροπουλίου, της Λυγαριάς και του Τυρνάβου ζητούν οι αγρότες της περιοχής που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της σημαντικής ζημιάς που υπέστησαν χθες.

Σήμερα στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Ν. Ρεβήσιος και ο γραμματέας της ΕΟΑΝΛ Στ. Τσικριτσής για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς

Μετά την επίσκεψη σε ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων της περιοχής αναφέρονται τα εξής:

“Σαν να μην έφτανε η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η Ε.Ε ήρθαν και οι τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής μας από το χαλάζι που μας έπληξε στις 8/6/2017 Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν εκτιμήσεις και να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειες τους.

Ενώ παραμένει πάγιο το αίτημα μας ο ΕΛΓΑ να γίνει κρατικός φορέας που να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές και στην παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο . Είναι θέμα επιβίωσης μας αφού είδαμε το πενιχρό εισόδημα μας να χάνετε μέσα σε λίγα λεπτά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ