ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 Ανακοίνωση της Ε.Γ. του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

H συγκυβέρνηση φέρνει σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογίες – μέρος των προαπαιτούμενων του 4ου μνημονίου, που ψήφισε πριν από λίγες μέρες, και μάλιστα επί το δυσμενέστερο!

Αναστέλλει μέχρι και το 2022 κάθε αύξηση στις συντάξεις: Με την τροπολογία αυτή, που «παγώνει» για έξι χρόνια τις συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό τους και τις νέες μειώσεις, η Κυβέρνηση υφαρπάζει περίπου άλλα 1,2 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους (επιπλέον των 2,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2019).

Παραπέμπει στο αόριστο μέλλον την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και όχι τον Αύγουστο του 2018, όπως είχε ψηφιστεί πριν από λίγες μέρες στο 4ο μνημόνιο.

Έρχεται όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο επιβολής από το 2019 και όχι το 2020, η μείωση του αφορολογήτου, προκειμένου να υφαρπαγούν άλλα 1.920 δισ. ευρώ από τους φορολογουμένους.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τακτική της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και η αποδοχή του χρέους μας βάζει όλο και πιο βαθιά στο τούνελ της καταστροφής κοινωνικών εισοδημάτων και δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να φέρει ούτε την περιβόητη ελάφρυνση του χρέους ούτε την έξοδο από την επιτροπεία και τα Μνημόνια.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας  καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή και  μαζικό αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com