ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Το Αγροτικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με αφορμή τα εκ νέου έντονα καιρικά φαινόμενα σφοδρής χαλαζόπτωσης  στις περιοχές Νίκαια, Ζάππειο, Χαρά και Δίλοφο του Δήμου Κιλελέρ  και Αργυροπούλι, Τύρναβο, Λυγαριά του Δήμου Τυρνάβου, που έπληξαν καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας, την Πέμπτη,

καλεί τη διοίκηση του ΕΛΓΑ να μεριμνήσει έγκαιρα, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού, για γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις.

Στην ανακοίνωση του γραφείου τονίζονται ακόμη τα εξής:

“Έχει μεγάλη σημασία η ταχύτητα με την οποία θα ανταποκριθεί ο ΕΛΓΑ, αλλά και η έγκαιρη κάλυψη της απώλειας της παραγωγής, έτσι ώστε ο αγρότης να αισθάνεται δίπλα του τον ΕΛΓΑ και ότι είναι συμπαραστάτης του, με κύριο μέλημα τις δίκαιες και έγκαιρες εκτιμήσεις.

Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί ως πολύ θετικό το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ προχώρησε σήμερα σε αποζημιώσεις ύψους 17.797.015,02 € σε παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια κυρίως μέσα στο 2016 αλλά  και το 2017.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση  των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων, το μεγαλύτερο μέρος αυτών αφορά ζημιές φυτικής παραγωγής του έτους 2016 και με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Λάρισας όπου καταβάλλονται περίπου 3,5 εκ. ευρώ.

Το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επαναλαμβάνει την ανάγκη, ο ΕΛΓΑ να αποτελεί στήριγμα στο πλευρό του αγρότη στις δύσκολες συνθήκες και στα ακραία φαινόμενα κλιματικής αλλαγής που καλείται να αντιμετωπίσει ο παραγωγός, να συνεχίσει να διαδραματίζει καταξιωμένο ρόλο, καθώς και να έχει καθοριστική συμβολή στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ