ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑ (ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή και ζεστή φιλοξενία επιφύλαξαν στην αποστολή του Δήμου Λαρισαίων, οι αρχές της πόλης Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η αποστολή του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη, έφτασε στην αδελφοποιημένη πόλη Ανάπα, το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το πρόγραμμα της Παρασκευής, περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Μουσείο «Γοργιπία», ενώ ακολούθησε επίσκεψη της αποστολής του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων. Τονίζεται πως οι ανασκαφές στην αρχαία ελληνική πόλη, η οποία βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αναπα , συνεχίζονται από τις τοπικές αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Ακολούθησε μετάβαση της αποστολής στο Μνημείο της «Στρατιωτικής Δόξας» για κατάθεση λουδουδιών και τιμής, με τον Ελληνικό Εθνικό  Υμνος να ακούγεται  στο κέντρο της Αναπα. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την  ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων και την κατάθεση λουλουδιών απο το σύνολο της αντιπροσωπείας του Δήμου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιούνται στο Δημαρχείο της Ανάπα, η επίσημη εκδήλωση υποδοχής της αποστολής της Λάρισας

Υπενθυμίζεται πως η Ανάπα είναι λουτρόπολη της περιοχής του Κράσνονταρ, αποτελεί έδρα της επαρχίας Ανάπσκι στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας και έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους. Συνδέεται με την νεώτερη, αλλά και την αρχαία ελληνική ιστορία και ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο βασιλιάς Γόργιππος ίδρυσε στον τόπο αυτό Ελληνική αποικία με το όνομα Γοργιππία.

Στην πόλη της Ανάπα, δραστηριοποιείται Ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 3.500 Έλληνες. Η κοινότητα είναι ιδιαίτερα δραστήρια ενδιαφέρεται για την διατήρηση των παραδόσεων και την ισχυροποίηση των δεσμών με την Ελλάδα. Σημειώνεται πως η κοινότητα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αδελφοποίηση της πόλης με την Ανάπα.

Διαθέτει το ελληνικό λαϊκό θέατρο «Ελευθερία», μοναδικό θέατρο στην Ρωσία στην Ελληνική γλώσσα, το λαϊκό συγκρότημα ποντιακού ελληνικού χορού «Γοργιππία», το λαϊκό συγκρότημα ελληνικού χορού «Γκελειός» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος».

Η αποστολή του Δήμου Λαρισαίων απαρτίζεται επίσης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχο,  τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Σούλτη και Παν. Νταή, τους δημοτικούς συμβούλους  κ.κ. Δημ. Γεωργάκη και Αθαν. Μαμάκο, ενώ μετέχουν επίσης ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Περ. Καμάρης, η σύζυγος του δημάρχου κ. Βασιλική Καλογιάννη και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χρ. Τοπαλίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ