ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ – ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Θέμα καθαρισμού και παροχέτευσης νερού στον αύλακα του Αμπελώνα, έθεσε σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, αντιπροσωπεία της “Δράσης Πολιτών” με επικεφαλής τον Αστ. Ροντούλη στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.

Για τη συγκεκριμένη συνάντηση σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε την Παρασκευή το πρωί μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και στελεχών της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών” του Δήμου Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα,ο επικεφαλής της παράταξης, κ.Στέλιος Ροντούλης,συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λάππα Θεόδωρο και τον αγρότη κ.Αριστοτέλη Κοντσιώτη,έθεσε στον κ. Αγοραστό το ζήτημα του καθαρισμού του αύλακα που διέρχεται μέσα από τον Αμπελώνα, ζητώντας επιπροσθέτως τη διοχέτευση νερού εντός του αύλακα, το οποίο θα ξεκινά από τις πηγές στο Αργυροπούλι και μέσω του κεντρικού αύλακα θα καταλήγει σε παράπλευρα υφιστάμενα αποστραγγιστικά έργα έξω από τον Αμπελώνα,χωρίς να χάνεται στη θάλασσα,όπως συμβαίνει δυστυχώς σήμερα.
Όπως, μάλιστα,τονίστηκε από τον κ. Ροντούλη, “η πρότασή μας είναι ένα έργο ζωής για την περιοχή Αμπελώνα-Βρυοτόπου,καθώς θα ενισχύσει τον υδροφόρο ορίζοντα επ’ ωφελεία των αρδευτών-παραγωγών,σε μια συγκυρία που οδηγεί σε επιπρόσθετα βάρη στη χρήση του αρδευτικού νερού,και παράλληλα θα αφήσει ένα ευεργετικό αισθητικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη του Αμπελώνα.
Εισηγηθήκαμε μάλιστα στον κ. περιφερειάρχη την τοποθέτηση και μιας υδατοστεγούς μεμβράνης στα τοιχώματα του μέρους του αύλακα που περνά μέσα από τον οικισμό του Αμπελώνα,έτσι ώστε να αποφευχθούν και τυχόν προβλήματα σε παρακείμενα κτήρια από τη διέλευση των υδάτων.
Θεωρούμε ως αναγκαιότητα το προτεινόμενο έργο και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του, καθώς οι βασικές υποδομές ήδη υπάρχουν και αναμένουν την ορθολογική τους αξιοποίηση”.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός βρήκε αρκετά ενδιαφέρουσα την πρόταση και,αφού κράτησε τις απαραίτητες σημειώσεις,έδειξε μεγάλη προθυμία για την προώθηση του σχεδίου,αναγνωρίζοντας τις ευεργετικές του επιπτώσεις για τους αγρότες και το περιβάλλον”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ