ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ Η ΚΑΡΛΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, στη Θεσσαλία, επιθεωρώντας την εξέλιξη των έργων στην Κάρλα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.

Σχετικά με την εξέλιξη των έργων στη λίμνη Κάρλα, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «επισκεφτήκαμε ένα πραγματικό παράδειγμα ανασύστασης του περιβάλλοντος και αποκατάστασης της ισορροπίας. Ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό σχέδιο έχει υλοποιηθεί και εξετάσαμε με τον Περιφερειάρχη την ολοκλήρωση των έργων. Πιστεύουμε ότι το οικοσύστημα στην περιοχή της Κάρλας έχει τη δυνατότητα, μετά τα έργα αυτά, να ανασυσταθεί και να ισορροπήσει, ώστε να επιλυθούν έτσι και θέματα τοξικότητας ή ανοξικών ζωνών τα οποία υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Απομένει ένα πολύ μικρό τμήμα των αρδευτικών που θα ολοκληρωθεί τη φετινή χρονιά, για να μπορέσουμε να κάνουμε και επίσημα την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια του έργου. Ο σκοπός είναι να βρούμε παραδείγματα που αλλάζουν το μοντέλο υδατικών πόρων στην περιοχή, αλλάζουν την άποψη για την «κατανάλωση» του περιβάλλοντος, αποδεικνύουν τελικά ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κατακτητής της φύσης αλλά ένα κομμάτι του περιβάλλοντος. Αρκετά ευρωπαϊκά και περιφερειακά έργα που υλοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο θα μας δώσουν ένα καλό παράδειγμα. Η ουσία είναι να συνδυάσουμε έργα άρδευσης και έργα ύδρευσης με μία αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων και προφανώς η επαναφορά των οικοσυστηματικών λειτουργιών της περιοχής».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ