Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ

Σίγουρος για ένα θετικό για τη χώρα αποτέλεσμα στο eurogroup της 15ης Ιουνίου, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε:

«Σήμερα, είδαμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, χθες από την Καρδίτσα εξαγγείλαμε την αδειοδότηση ενός μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου υποδομής στη Μεσοχώρα, εξετάσαμε την ολοκλήρωση ενός μεγάλου περιβαλλοντικού έργου οικοσυστήματος και υδατικών πόρων. Η πραγματική Ελλάδα,  πολλές φορές, δεν είναι στα τηλεπαράθυρα, αλλά στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια και στη δουλειά που γίνεται στην οικονομία.

Η πραγματική Ελλάδα, η Ελλάδα που έχει θετικό δείκτη παραγωγής το πρώτο τετράμηνο του 2017, που έχει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα το 2016 με δουλειά και με λιτότητα όλων των Ελλήνων, η πραγματική Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θα έχει λύση, διότι είναι άλλη η πραγματικότητα των αριθμών και της πολιτικής και πολλές φορές άλλη της τηλετρομοκρατίας.

Εμείς είμαστε με την πραγματική Ελλάδα που δουλεύει και αυτή η Ελλάδα μπορεί και της αξίζει να έχει λύση. Γιατί δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που χρεοκόπησε μιας και οι πολιτικοί λειτουργούσαν εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών, δημιουργούσαν πολλά χρέη με δάνεια, δάνεια που δινόντουσαν με αέρα σε λίγους και δεν δινόντουσαν στην πραγματική οικονομία. Αυτή η Ελλάδα έχει κλείσει, το ξέρουν οι Ευρωπαίοι εταίροι, αυτή η Ελλάδα έχει δώσει τη θέση της σε μία Ελλάδα που προσπαθεί και δικαιούται.

Οι πολιτικές συμμαχίες που έχουν γίνει στην Ευρώπη μας δημιουργούν τη βεβαιότητα της λύσης. Προφανώς έχουμε απέναντί μας ένα μικρό κομμάτι του νεοφιλελεύθερου πυρήνα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, της λογιστικής ανάγνωσης της οικονομίας που δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που θέλουμε. Η Ευρώπη που χρειάζεται να επιζήσει, να διεκδικήσει ένα μέλλον μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, προοδευτικό, κοινωνικό, είναι η Ευρώπη που θα έχει σύνθεση.

Όλοι λοιπόν οι λόγοι και οι πραγματικοί της χώρας και οι πολιτικοί της Ευρώπης συνηγορούν προς τη λύση. Η πρωτοβουλία των Γάλλων εταίρων μας και η έλευση του Γάλλου υπουργού  Οικονομικών τη Δευτέρα στην Αθήνα, η ολοκλήρωση των μέτρων από την μεριά μας, η δουλειά των Ελλήνων και η ανάγκη να ξεφύγουμε από τη λιτότητα είναι νομίζω όλα όσα συνηγορούν ότι θα έχουμε λύση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ