ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ!

Ανακοίνωση της ΜΕΤΑ Λάρισας για τις «ουρές» των προαπαιτουμένων 

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η κυβέρνηση έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογίες – μέρος των προαπαιτούμενων του 4ου μνημονίου, που ψήφισε πριν από λίγες μέρες, και μάλιστα επί το δυσμενέστερο! Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο για την αλιεία, κατέθεσε και τις παρακάτω τροπολογίες:

«Παγώνει» μέχρι το 2022 κάθε αύξηση στις συντάξεις: Με την τροπολογία αυτή, που «παγώνει» για έξι χρόνια τις συντάξεις (και όχι για πέντε, όπως προέβλεπε το 4ο μνημόνιο), η κυβέρνηση υφαρπάζει περίπου άλλα 1,2 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους (συν τα 2,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2019).

Παραπέμπει στο αόριστο μέλλον την επαναφορά των ΣΣΕ, και όχι τον Αύγουστο του 2018, όπως είχε ψηφιστεί πριν από λίγες μέρες στο 4ο μνημόνιο.

– Έρχεται όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο επιβολής από το 2019 και όχι το 2020 η μείωση του αφορολογήτου, προκειμένου να υφαρπαγούν άλλα 1,920 δισ. ευρώ από τους φορολογουμένους.

Η τακτική της σαλαμοποίησης και των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, για να μην υπάρχουν μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις, χρησιμοποιήθηκε και στο παρελθόν απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Το γεγονός όμως αυτό δεν τις οδήγησε ούτε στην μακροημέρευση, ούτε στη μείωση των κοινωνικών αντιδράσεων και τις οργής του λαού.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να περνάνε εν κρυπτώ, οι επιπτώσεις τους όμως γίνονται καθαρά αντιληπτές από τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών.

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι τα μνημόνια «κατάπιαν» ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, κόμματα και κυβερνήσεις και οδηγήθηκαν στη λαϊκή χλεύη και στο ανάθεμα. Την ίδια τύχη θα έχει και αυτή η κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό σε μαζικό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των αντεργατικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και όλων όσοι τις εφαρμόζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ