ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δ.ΤΕΜΠΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ Π.Ι. ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων σας προσκαλούν στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Τεμπών που τελούν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. στο Κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Μακρυχωρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 11 π.μ. Προσέλευση
  • Έναρξη – Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο
  • Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό
  • Χαιρετισμός προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Γεωργίου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου.
  • Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο
  • Ομιλία από την κα Γεωργία Τσιόπα, υπεύθυνη του τομέα Υγείας και Δ. Τεμπών με θέμα: «Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας»
  • Διάλεξη από τον κ. Ιωάννη Καλούση, πνευμονολόγο ιατρό με θέμα «Προληπτικές εξετάσεις για το αναπνευστικό σύστημα»

Στην εκδήλωση, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης από τις κινητές μονάδες θα παρευρίσκεται συνεργείο που θα πραγματοποιεί σπειρομετρήσεις σε καπνιστές και καπνίστριες άνω των 40 ετών.

ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Δήμος Τεμπών και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ιδρύουν μία νέα δημοτική δομή με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα εξής 7 νοσήματα:

α) Καρκίνος του παχέος εντέρου

β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

γ) Καρκίνος του μαστού

δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος

ε) Ανεύρυσμα αορτής

στ) Καρκίνος του προστάτη και

ζ) Μελάνωμα.

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην κατεύθυνση και παρότρυνση των πολιτών να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, χρησιμοποιώντας τον ασφαλιστικό τους φορέα ή ακόμη και εξ’ ιδίων πόρων. Στη προσπάθεια αυτή ζητούμε την βοήθεια των γιατρών ώστε να γίνεται άμεσα η πρόσβαση των πολιτών σε παρόχους εργαστηριακών εξετάσεων. Οι νέες δημοτικές δομές των Κ.Ε.Π. Υγείας των Δήμων θα αναλάβουν το συντονισμό της προσπάθειας αυτής.

Οι γιατροί στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου θα εξετάζουν τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα τους παραπέμπουν για διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα. Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του.

Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ. Για περισσότερες πληροφορίες ή για ενημέρωση σχετικά με τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα που θα συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου ή εάν είστε γιατροί ή εκπροσωπείτε διαγνωστικά κέντρα που επιθυμούν να συνεργαστούν με αυτά, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2495022121 ή να στείλετε email στο kepygeiasdimostempon@gmail.com ή εάν επιθυμείτε μπορείτε να περάσετε από το ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μακρυχωρίου τις εργάσιμες ημέρες (από 08:30 έως 13:30).

Το ΚΕΠ Υγείας είναι μία κοινωνική δομή του Δήμου Τεμπών που έχει ως στόχο την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας.

Το ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες τις εξής υπηρεσίες:

  1. Ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την Πρόληψη των Νοσημάτων και την Προαγωγή της Υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), κοινών για όλα τα ΚΕΠ Υγείας
  2. Προσανατολισμός και ενημέρωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τα προσωπικά προβλήματα υγείας που αναφέρονται
  3. Οργάνωση προγραμμάτων μαζικού ελέγχου υγιών πολιτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για διάφορα επικίνδυνα για τη ζωή νοσήματα (προσυμπτωματικός έλεγχος).

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com